Home » Mobiltelefon » Nyt design og 5G: iPhone 12 er ude – her er fakta
Nyt design og 5G: iPhone 12 er ude – her er fakta

Nyt design og 5G: iPhone 12 er ude – her er fakta

Share

Sløret er løftet for iPhone 12 – og der er flere nyheder, end da iPhone 11 blev lanceret. 5G er blandt de største, men det kan mange af konkurrenterne allerede. Det kantede, eksklusive design vender tilbage. Ellers ligger de største fremskridt i elektronikken

Som ventet benyttede Apple tirsdagens planlagte event fra hovedkvarteret i Cupertino, Californien, til at præsentere en helt ny generation af iPhones. Navnet er iPhone 12. Det er et nummer højere end iPhone 11, men det vigtigste tal er 5G.

5G var det første argument fra Apple under præsentationen. Her befinder mange af konkurrenterne sig dog allerede, så det var Apple nødt til at præstere. De skuffede heller ikke. Og på den måde blev iPhone 12 en større nyhed end iPhone 11 sidste år.

Se også:  IPhone 12 lanceres i aften – her er rygterne
Designet er gammelt og nyt

Ved første øjekast var det dog designet, der gav anledning til særlig interesse. Væk var de rundede hjørner. Tilbage var de glatte, skarpe aluminiumskanter. Engang var det iPhones særlige kendemærke. Så forsvandt det, og Apple-mobilen begyndte at ligne alle konkurrenterne. Nu er det ikoniske design tilbage – nok ikke nogen tosset idé. IPhone 12 har karakter.

Apples topchef Tim Cook præsenterede de nye iPhones med begejstring, men uden tilskuere.

Apples topchef Tim Cook præsenterede de nye iPhones med begejstring, men uden tilskuere. Screenshot fra eventet.

Stort set alt gik ellers, som rygterne havde forudsagt. Der er fire nye modeller: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max – i pris- og størrelsesrækkefølge.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler - dyre mobiler hitter

Måske lidt overraskende leveres de nye iPhone 12-modeller uden hovedtelefoner og oplader (men Apple lancerede en ny MagSafe-oplader, som kan klikkes på telefonen magnetisk – den er dog ekstrakøb).

Opdateringsfrekvensen blev ikke fordoblet fra 60 til 120 Hz, som nogle rygter ville vide. Det kan have betydning for, hvor glidende skærmen viser film og spil. Alligevel blev det demonstreret, hvor flydende pc-hitspillet League of Legends fungerede i en særlig, ny iPhone-version. Vi tror på det.

Ikke en revolution

5G er helt nyt. Designet er helt nyt. Men den nye serie er ikke en revolution, selvom Apples topchef Tim Cook næsten tog det ord i sin mund under præsentationen. IPhone 12 er snarere en glidende forbedring sammenlignet med iPhone 11. Processoren er en A14 Bionic, ifølge Apple den hurtigste processor i en mobiltelefon til dato.

Den nye MagSafe-oplader i alle sine dele. Screenshot fra eventet.

Den nye MagSafe-oplader i alle sine dele. Screenshot fra eventet.

Skærmglasset er af en keramisk type (“Ceramic Shield”) lavet i samarbejde med Corning Glass og stærkere end nogensinde. Skærmen på alle iPhone 12-modeller er OLED, og alle telefonerne har ”night mode”, så man kan tage gode billeder og video, når lyset ellers ikke tillader det.

Apple satte tyk streg under telefonernes forbedrede evne til at tage fotos og video. Fotosensoren er 47 procent større end i den tidligere generation, ligesom hver enkelt pixel er større. Desuden har iPhone 12 de første mobilkameraer med Dolby Vision HDR. Og telefonerne har fået en såkaldt Lidar-sensor, der gør det muligt for telefonerne at afsøge omgivelserne med laserlys for at kunne tage flottere billeder og have bedre muligheder for at skabe augmented reality.

De fire modeller

Den mindste model i serien er iPhone 12 mini, der har en 5,4″-skærm med en opløsning på 2340 x 1080 px og to bagkameraer (12 MP vidvinkel og ultravidvinkel). Så følger iPhone 12 med en 6,1″-skærm, der er på 2532 x 1170 px – og med samme kameraopsætning. Næste i rækken er Apple iPhone 12 Pro med samme 6,1″-skærm, men tre kameraer. Ekstrakameraet er en 12 MP telelinse. Endelig er der iPhone 12 Pro Max, som er den hidtil største iPhone. Kameraopsætningen er den samme som i Pro-modellen, men skærmstørrelsen er 6,7″ med en opløsning på 2778 x 1284 px.

Antennen løber rundt i kanten af aluminiumsrammen.

Antennen løber rundt i kanten af aluminiumsrammen. Screenshot fra eventet.

Alle kameraerne har et 12 MP selfie-kamera og optager video i 4K. Lagerkapaciteten ligger på 64, 128 og 256 GB for de to mindste modeller og 128, 256 og 512 GB for de største modeller i iPhone 12-serien.

Hvor er vi henne prismæssigt? To eksempler: IPhone 12 Pro kan forudbestilles fra 16. oktober til 8899 kroner, mens iPhone Pro Max kan bestilles fra 6. november til priser fra 9699 kroner. Du kan vælge mellem fire farver: grafitgrå, sølv, guld og den nye “stillehavsblå”.

IPhone 12-modeller.

Skærmkanten er meget tynd, og frontkameraet på 14 MP sidder øverst i skærmen.


TAGS
iPhone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S