Home » AOD Pro » Ny guide skal gøre IoT sikkert – hjælp til små og mellemstore virksomheder
Ny guide skal gøre IoT sikkert – hjælp til små og mellemstore virksomheder

Ny guide skal gøre IoT sikkert – hjælp til små og mellemstore virksomheder

Share

Danske virksomheder investerer store beløb i forbundne enheder, og nu er der kommet en guide fra Dansk Standard, der skal hjælpe med til at gøre dem mere robuste over for cyberangreb

Det er ikke kun i danske hjem, at stadigt flere enheder bliver forbundet til internettet.

Det sker også i danske virksomheder, og dermed bliver der åbnet nye måder, hvorpå cyberangreb kan ramme virksomheder.

Overblik over standarder

Det kan være svært at få overblik over, hvilke standarder der er på området, som kan hjælpe virksomhederne. Derfor har Dansk Standard, i samarbejde med Alexandra Instituttet og Force Technology udarbejdet en guide til de virksomheder, der arbejder med IoT-løsninger. Guiden skal hjælpe dem med at prioritere cybersikkerheden og få et overblik over hvilke standarder der kan hjælpe dem.

Se også:  Øresundsbroen har fået en digital tvilling til at hjælpe med vedligeholdelsen

I en pressemeddelelse fortæller Jeppe Pilgaard Bjerre, specialist hos Force Technology, at det er nødvendigt at højne sikkerheden i produkter bredt.

”Den her type produkter er et udsat mål for cyberangreb, og vi har de seneste år set mange eksempler, hvor hackere for eksempel har fået adgang til følsomme data eller til regnekraften i større mængder af de her enheder, og dermed kunnet lægge store virksomheder ned,” siger Jeppe Pilgaard Bjerre.

En fjerdedel har IoT

Selvom næsten en fjerdedel af de danske virksomheder, ifølge Dansk Standard, anvender IoT, så er der ikke det store kendskab til, hvad der findes af standarder med fokus på cybersikkerhed i IoT-produkter og -løsninger.

”Det kan betyde, at virksomheder skyder langt over eller under målet for et passende sikkerhedsniveau, hvilket også kan medføre et spild af ressourcer,” skriver Michael Bladt Stausholm, Senior Security Architect hos Alexandra Instituttet i pressemeddelelsen.

Se også:  Nyt starter-kit til virksomheder med IoT-ambitioner

Målet med guiden er at give danske virksomheder, specielt de små og mellemstore, en hjælp til at gøre det lettere at få sat system i cybersikkerheden ved IoT-produkter – ved at give et overblik over de væsentligste europæiske og internationale standarder på området.

Samtidig er det også håbet for folkene bag guiden, at flere danske smv’er, ved hjælpe af guiden kan højne cybersikkerheden, når de bruger IoT i deres virksomhed.

Dansk Standard oplyser, at guiden giver overblik over de væsentligste europæiske og internationale standarder for cybersikkerhed i produkter.

Guiden er gratis og kan hentes her.


TAGS
iiot
IoT

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S