Home » AOD Pro » Ny Google-funktion gør det nemt at søge jobs
Ny Google-funktion gør det nemt at søge jobs

Ny Google-funktion gør det nemt at søge jobs

Share

Med en ny funktion på Google bliver det lettere at finde relevante stillingsopslag fra en række af landets jobportaler som Ofir, JobDanmark, Move On Career og Graduateland direkte i søgemaskinen

Coronakrisen har medført massive omvæltninger på arbejdsmarkedet, og 14.000 flere danskere står arbejdsløse sammenlignet med før den første nedlukning for godt et år siden. Nu får jobsøgende og virksomheder et ekstra værktøj til at finde hinanden i Googles søgemaskine.

Den nye funktion, som rulles ud over de kommende dage, lanceres i samarbejde med jobportalerne Ofir, JobDanmark, Graduateland og Move On Career, der står bag sider som jobbank.dk, studerendeonline.dk og sosu.nu. Således kan danskerne søge efter nye stillinger fra anerkendte portaler på samme måde, som de søger efter enhver anden type information på Google. Selve jobopslagene ligger dog stadig ude hos de enkelte hjemmesider. Flere jobopslag kommer løbende til, idet også alle andre jobportaler kan tilføje sig selv i systemet.

“Med det nye redskab håber vi at kunne gøre danskernes jobsøgning så enkel som mulig. Det er en ambition, vi deler med alle partnerne. De fire stærke partnere giver et meget bredt udvalg af chancer, sådan at både nyuddannede og folk med stor arbejdserfaring får lettere ved finde en relevant jobmulighed fremover,” siger Christine Sørensen, politisk chef for Google i Danmark.

Se også:  Nu kommer Googles mobiler til Danmark: Her er Pixel 7-serien
Bredt udvalg af opslag

Den nye jobfunktion fungerer som en del af den almindelige Google-søgning. Brugere søger på bestemte nøgleord, der knytter sig til den stilling, de er på udkig efter – eksempelvis “pædagog Vejle”.

Herefter optræder en række stillingsopslag, som relaterer sig til søgningen, med en kort stillingsbeskrivelse og den enkelte portals logo. Brugeren kan her vælge at indsnævre søgningen ved at slå en række filtre til eller klikke sig videre sig videre til et af opslagene hos den pågældende portal.

Karsten Vikke, administrerende direktør i Ofir, udtaler: “Vores målsætning har altid været at gøre det nemt for jobsøgende at finde deres næste job. Det er derfor et naturligt næste skridt for os at blive partner på den nye jobsøgemaskine, således at vores kunders opslag bliver let tilgængelige for de mange danskere, der starter deres jobsøgning på Google.”

Se også:  Test af tre spændende Chromebooks: Den simple og sikre bærbare computer
Fakta
  • Den nye jobfunktion optræder som en del af søgeresultaterne på Google og giver et overblik over aktuelle jobopslag.
  • Boksen med jobs i toppen af søgemaskinen bliver gradvist tilgængelig for danskere over hele landet i de kommende dage.
  • Filtre gør det let at finde de mest relevante jobopslag ud fra blandt andet sted, type og dato.
  • Lanceringen sker i samarbejde med Ofir, JobDanmark, Graduateland og Move On Career herunder Jobbank.dk – Akademikernes Jobbank, StuderendeOnline.dk, Nyuddannet.dk og Sosu.nu
  • Det er frivilligt for jobportaler, om deres opslag skal optræde i boksen med jobs.
  • Udrulningen af den nye funktion er bare ét af flere initiativer, som Google har søsat i det seneste år, og som har til formål at hjælpe iværksættere, medarbejdere og jobsøgende under og efter coronakrisen.


TAGS
Google
job

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S