Home » Transport » Ny elektrisk Porsche: Sporty attitude, mere power og længere rækkevidde
Ny elektrisk Porsche: Sporty attitude, mere power og længere rækkevidde

Ny elektrisk Porsche: Sporty attitude, mere power og længere rækkevidde

Share

Med sin rækkevidde på op til hele 504 kilometer er Taycan GTS Sport Turismo den første fuldt elektriske Porsche til at krydse 500-kilometermærket

Siden den legendariske 904 Carrera GTS så dagens lys i 1963, har modelbetegnelsen med de tre bogstaver haft en ganske særlig betydning for Porsche-fans.

Nu har mærket fra Stuttgart klar med den første fuldt elektriske GTS-model.

Taycan GTS følger den ekstra sportslige og underspillede stil fra de øvrige modelfamilier med sine mørke visuelle elementer og dynamiske features. Med en rækkevidde på op til 504 kilometer (WLTP) er GTS desuden den første fuldt elektriske Porsche til at krydse 500-kilometermærket.

En Taycan for enhver

Samtidig med lanceringen af den nye GTS præsenterer Porsche også en tredje karosserivariant af den elektriske sportsvogn. Taycan GTS Sport Turismo deler sin sportslige silhouet og taglinje med Taycan Cross Turismo, men uden offroad-looket. Sport Turismo byder på et større og mere praktisk bagagerum med plads til over 1.200 liter bagage, og på bagsædet er der 45 millimeter ekstra hovedhøjde, når man sammenligner med Taycan-limousinen.

“Taycan-familien er vokset stødt siden vi præsenterede modellen i 2019, og med fem forskellige motorvarianter og tre karrosserivarianter tilbyder vi nu noget for enhver, der føler sig draget af Porsches elektriske univers,” lyder det fra Direktør for Porsche Danmark, Christine Jelved. “Vi er især glade over nu også at kunne tilbyde en Taycan med den legendariske GTS-betegnelse. Den nye variant lægger sig midt mellem Taycan 4S og Taycan Turbo og udfylder dermed en interessant rolle i vores fuldt elektriske program.”

Se også:  Endelig: Toyota er klar med sin første elbil

De nye GTS-modeller kan bedst betegnes som de sportslige allroundere i Taycan-modelfamilien. Takket være den kraftfulde drivlinje med hele 598 hestekræfter overstås den klassiske sprint fra 0-100 kilometer på 3,7 sekunder, og du kan i begge karrosserivarianter fortsætte, til du når 250 kilometer i timen.

Som den seneste variant i Taycan-familien kommer GTS desuden med et optimeret og særligt effektivt køreprogram. Eksisterende Taycan-modeller nyder ligeledes gavn af denne opdatering, som øger bilens rækkevidde mellem opladningerne.

Klassisk GTS-tema

Taycan GTS og Taycan GTS Sport Turismo er udstyret med luftundervogn og Porsche Active Suspension Management (PASM). Teknologien er imidlertid trimmet til en endnu mere dynamisk fornemmelse bag rattet, hvilket også gælder baghjulsstyringen, som er mere sportsligt opsat. Endelig er bilens lyd, Porsche Electric Sport Sound, også trimmet til en mere sporty profil, hvilket understreger karakteren af de nye GTS-modeller.

Se også:  Kia giver adgang til gigantisk ladenetværk for elbiler

Designmæssigt spottes Taycan GTS og Taycan GTS Sport Turismo på de sorte eller mørke elementer og detaljer, som for eksempel frontspoileren, bunden af sidespejlene og rudelisterne. Stilen fortsætter i kabinen, hvor det sorte Race-Tex-indtræk og interiørpakken med elementer i børstet aluminium med sort anodiseret finish giver en ekstra intim fornemmelse.

En anden nyhed, der præsenteres som ekstraudstyr til de nye Taycan GTS-modeller, er det innovative panoramaglastag med aktiv rudetoning. Her sørger en elektrisk aktiveret flydende krystalfilm for at ændre overfladen på glastaget fra skinnende klart til mat. Denne funktion beskytter bilens passagerer mod blænding uden at reducere lysniveauet i kabinen.

Porsche Taycan GTS og Taycan GTS Sport Turismo præsenteres på LA Auto Show den 17. november. Modellerne lanceres i Danmark i starten af 2022.

Taycan GTS. Elektrisk forbrug, kombineret: 23,3-20,3 kWh/100 km; CO2-udledning, kombineret: 0 g/km. Danske priser fra 1.359.900 kr.

Taycan GTS koster fra fra 1.359.900 kr. Taycan GTS Sport Turismo koster fra 1.379.000 kr.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
Porsche

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S