Home » Processor » Ny dreng i klassen
Ny dreng i klassen

Ny dreng i klassen

Share

Kan den mobilcentrerede AMD A8-3500M leve op til de høje forventninger?

A8-3500M er AMD’s første komplette Fusion-processor, der kombinerer cpu-kerner og grafik på en enkelt chip. Det er en mobil processor, der er beregnet til bærbare maskiner. Llano er også AMD’s første 32nm-processor.

Intel har naturligvis lavet 32nm-cpu’er i over et år og regner med at lancere 22nm-processorer primo 2012, men det er bedre sent end aldrig for AMD’s 32nm-transistor-processorteknologi. Den anden spændende nyhed handler om Llanos grafikkerne. Med 400 DX11-shaderkerner er det langt den stærkeste integrerede grafikkerne i pc’ens historie. AMD’s rekord var på blot 80 shaderkerner.

Som de fleste i den nye A-serie er det en quad core-chip. Nominelt er den en processor på 1,5GHz, men takket være en ny udgave af AMD’s ’Turbo Core’-funktion kan en eller to af kernerne køre ved 2,4GHz. AMD har også den strømbesparende C6-dvaletilstand.

Se også:  Sådan bliver pc’en bedre i 2021

Kombiner det med de bittesmå 32nm-transis-torer, og vi har en mobil cpu, der ifølge AMD leverer fremragende ydelse og har ti timers batterilevetid. Men kan en processor virkelig præstere det bedste fra begge verdener?

Først den dårlige nyhed. Af en quad core-processor at være, selv når den er beregnet til bærbare maskiner, er 3500M’s ydelse middelmådig. Det skyldes, at clockhastigheden er begrænset til kun 1,5MHz, når alle fire kerner knuser tal.

Under vores test så vi aldrig nogen kerner, der kørte over 1,5GHz, selvom AMD siger, at det sker, når kun en ud af to kerner er under belastning.

Den barske kendsgerning er, at de fleste af Intels mobile chips, Core i3, i5 og i7, kan konkurrere med 3500M, når det gælder almindelig cpu-ydelse, men det afgørende spørgsmål er, om det virkelig betyder noget. Til almindeligt computerarbejde er der mere end nok cpu-kraft til stede.

Se også:  Intel vil generobre chip-tronen med nye processor-generationer

Det bedste ved denne nye Fusion-apu er ikke en enkelt funktion, det er den måde, hvorpå det hele hænger sammen i en effek-tiv og økonomisk pakke. Med denne nye Fusion-apu kommer der mange billige, men effektive 3D-klare bærbare på markedet.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs indledningen her:

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs de øvrige test her:

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs konklusionen her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


AMD A8-3500M
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4.5
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AMD
Fusion
Octo-core

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S