Home » Apps » Ny dansk app gør det nemmere at få styr på økonomien
Ny dansk app gør det nemmere at få styr på økonomien

Ny dansk app gør det nemmere at få styr på økonomien

Share

Det aarhusianske fintech-selskab Spiir er klar med en intelligent budget-app, der gør privatøkonomi nemt at gå til. Blandt andet med en spritny feature, hvor brugerne bliver quizzet i deres økonomi

I et moderne forbrugersamfund, hvor vi kører dankortet igennem automaten næsten lige så ofte, som vi går på toilet, har virksomheden Spiir sat sig for at hjælpe danskerne med et tidssvarende redskab, der kan gøre os mere bevidste om vores forbrugsvaner.

Dus med økonomien

Det gør de med en nylanceret app, hvor en gæv og hjælpsom assistent dagligt holder snor i brugernes penge og popper op med beskeder om forbrug og pengevaner. I en ungdommelig, uhøjtidelig og brugervenlig indpakning, kan alle nu blive dus med deres finanser helt uden det gammeldags og uoverskuelige budgetskema.

“Tiden er simpelthen løbet fra det traditionelle budgetskema. Brugerne vil have intelligente løsninger, der gør det kedelige arbejde for dem. Det er det, vores app kan. Den holder automatisk styr på deres forbrug og synliggør de vaner og mønstre, der ligger bag”, forklarer Spiirs direktør Rune Mai.

Quiz dig til bedre pengevaner

En af de nyeste features i appen er en quiz. Løbende bliver brugerne stillet spørgsmål om deres penge og forbrug. “Hvor mange gange har du handlet i et supermarked denne måned?” spørger appen eksempelvis om. Er det 55, 23 eller måske 10 gange? Uanset svaret kan det give anledning til at reflektere over, om man måske kan skære ned på antallet og dermed også forbruget af penge.

“Undersøgelser viser, at hver gang vi handler i et supermarked, så ryger der typisk lidt ekstra varer med ned i indkøbskurven, som vi ikke havde behov for. Du handler måske for 300 kroner, og kunne have sparet 50 af dem. Quizzen skulle gerne få folk til at tænke over, hvor de kan kan justere lidt på deres pengevaner”, siger Rune Mai.

Intelligent budgetapp

Spiir tæller i dag mere end 115.000 brugere. Rune Mai startede firmaet i 2006, fordi han var træt af et benzinforbrug, der løb løbsk, uden at han kunne finde gode redskaber til at få styr på det. Firmaet lancerede i første omgang et succesfuldt webbudget, og er nu gået hele vejen med en intelligent mobilløsning. Rune Mai er overbevist om, at appen kan hjælpe alle med at få et godt forhold til deres pengepung.

“Forbrug handler ikke så meget om tal og regneark. Det handler om de daglige fristelser, vi står over for i et moderne forbrugssamfund, og om de vaner og mønstre der præger den måde, vi bruger vores penge på. Det vil jeg gerne gøre danskerne bevidste om med appen”, afrunder Rune Mai.

Han mener, at med det rette redskab kan alle blive bedre til at forstå deres daglige, månedlige og årlige forbrug. Han ser derfor frem til at udvikle endnu flere smarte Spiir-features til brugerne, der kan sætte dem i førersædet af deres økonomi.

Læs mere og hent appen på spiir.dk.


TAGS
økonomi

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S