Home » AOD Pro » Ny dansk undersøgelse: Videomøder opleves mere effektive end fysiske møder
Ny dansk undersøgelse: Videomøder opleves mere effektive end fysiske møder

Ny dansk undersøgelse: Videomøder opleves mere effektive end fysiske møder

Share

En ny undersøgelse gennemført af Voxmeter på vegne af danske Jabra, viser, at næsten halvdelen af danskerne oplever, at det er nemmere at holde korte og effektive møder, når de afholdes som videomøder

Når danskerne bliver bedt om at sammenligne videomøder med fysiske møder, hvor alle mødedeltagerne sidder i det samme rum, så svarer næsten halvdelen (45%), at det er nemmere at gøre møderne korte og effektive, når de deltager i et videomøde. Samtidig svarer tre ud af fem danskere (60%), at interaktionen med de andre mødedeltagere, fx i form af spontane diskussioner, bliver mere udfordrende ved videomøder fremfor ved fysiske møder.

Undersøgelsen viser, at videomøder har gjort vores arbejdsdag mere effektiv, struktureret og punktlig. Udover at det er blevet lettere at gøre møderne korte og effektive, så er det også blevet lettere at komme til tiden til et møde (39%) samt at holde sig til dagsordenen (38%), hvorimod kun knap hver ottende (13%) oplever, at det er sværere i et videomøde.

Sværere at være social og sjov

Derimod fremgår det, at social interaktion bliver sværere i videomøder. Hver anden (50%) oplever, at de sociale møder er mere udfordrende, når de afholdes som videomøder fremfor fysiske møder. Mere end hver tredje dansker (37%) angiver, at de oplever, det er blevet mere udfordrende at stille spørgsmål under et videomøde, hvorimod kun knap hver tiende (12%) oplever, at det er blevet lettere. Hele 34 procent oplyser, at de undlader at lave sjov i et videomøde, hvorimod kun 6 procent oplyser, at det blevet lettere at lave sjov på videomøder.

Det kniber med fokus

Ifølge undersøgelsen tyder det også på, at deltagerne på videomødet har svært ved at holde fokus på mødet – hele 43 procent oplyser, at de multi-tasker og arbejder med andre opgaver, samtidig med at de deltager i videomødet. Det fremgår ikke, hvad der får mødedeltagerne til at kaste sig over andre opgaver undervejs, men hele 42 procent oplyser, at de har irriteret sig over eget eller andres udstyr, fx mikrofon, video eller headset.

Se også:  Logitech Scribe og Logitech Rally Bar [TEST]: Hold dine videokonferencer på et højere teknisk niveau

”Vi ved, at vi opnår den største koncentration og det største engagement fra mødedeltagerne, når der er styr på alt det tekniske – dvs. at mikrofonerne leverer sublim lyd af høj kvalitet, at videoen viser hele rummet og dermed alle mødedeltagere, samt at internetforbindelsen er pålidelig og stabil. Er der derimod mange afbrydelser og forstyrrelser på et videomøde skaber det irritation hos mødedeltagerne, og det gør noget ved vores evne til at koncentrere os, vi fristes ganske enkelt lettere til at kaste os over andre opgaver”, siger Bjørn Ekner, Senior Director Global Product Marketing, Jabra.

Hybridmødeformer er mest udfordrende

Den mødeform, som danskerne synes er den mest udfordrende, er dog hverken videomødet (21%) eller det fysiske møde (7%), hvor alle befinder sig i det samme lokale. Det er derimod hybridmødet (47%), hvor nogle sidder i det samme rum og andre deltager via video, som danskerne oplever som den mest udfordrende mødeform.

”Samtidig med at videomøder har gjort vores hverdag mere effektiv, har det også givet store udfordringer i forhold til de sociale interaktioner. For at skabe de bedste betingelser for at samarbejde må virksomhederne investere i udstyr, som kan opfange spontane udtryk i realtid, og som både billedeligt og lydmæssigt kan indfange alle mødedeltagere i rummet på én gang. Dette bliver mere vigtigt end nogensinde før, nu hvor de fleste virksomheder overgår til en kombination af kontor- og hjemmearbejdsplads”, siger Bjørn Ekner, Senior Director Global Product Marketing, Jabra.

Se også:  Duel: 4K-videokvalitet i 1K-prisklassen
Uddrag fra undersøgelsen:

Under et videomøde, har du da nogen gange…?
Undladt at stille spørgsmål 33%
Undladt at lave sjov 34%
Multi-tasket og arbejdet med en anden opgave under mødet 43%
Irriteret dig over dit eget eller andres udstyr (fx mikrofon, video, headset)

Hvilke typer møder oplever du som de mest udfordrende? 42%
Helt digitale møder – alle deltager via video og sidder hver for sig 21%
Blandet – nogle sidder i samme rum og andre deltager via video, fx hjemmefra 47%
Helt analoge – alle befinder sig i samme rum (ingen video) 7%
Ved ikke 25%

Oplever du at nedenstående er mere eller mindre udfordrende ved et videomøde sammenlignet med et fysisk møde (hvor du sidder i samme rum som resten af mødedeltagerne)?
Interaktion mellem deltagerne, såsom spontane diskussioner – (mindre udfordrende: 6%, mere udfordrende 60%)
At gøre mødet kort og effektivt – (mindre udfordrende: 45%, mere udfordrende: 13%)
At komme til tiden til mødet – (mindre udfordrende (40%), mere udfordrende (11%)
At holde sig til dagsordenen – (mindre udfordrende (38%), mere udfordrende (13%)

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af Voxmeter i perioden 24. august til 3. september 2021 i forbindelse med Voxmeters ugentlige web-omnibus og er repræsentativ for hele den danske befolkning 18 år +, der er i beskæftigelse enten fuldtid eller deltid. Der er indsamlet data fra 1.019 nationalt repræsentative respondenter, der er i arbejde.


TAGS
jabra
videomøder

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S