Home » Transport » Ny dansk app gør elbiler grønnere og billigere
Ny dansk app gør elbiler grønnere og billigere

Ny dansk app gør elbiler grønnere og billigere

Share

Det nye danske energiselskab True Energy har udviklet en app, der sikrer, at elbiler bliver ladet op med vedvarende energi og når strømmen i elnettet er billigst

Elbiler er godt for miljøet – i hvert fald når de kører på grøn energi. Mange ejere har dog måtte sande at bilen i realiteten ofte kommer til at køre på sort strøm genereret af fossile brændstoffer.

Det nye danske elselskab, True Energy, har udviklet en app, der gør det nemt at bruge elektricitet, når det er klimavenligt produceret. Noget, der i øvrigt også smitter positivt af på forbrugerens pengepung.

Den nye app kan give en typisk elbilejer en besparelse på 400 kilo CO2 og godt 800 kr. om året.

Hjælper i en travl hverdag

App’en kan betragtes som en form for elbilejerens personlige assistent

“Elbiler behøver jo ikke tanke elektricitet, når elnettet er mest belastet mellem kl. 17 og 20, fortæller Charlotte Blou Sand, stifteren af True Energy. “Men selvom man måske godt ved, at det sætter ind på både klima- og bankkontoen at fylde tanken op på andre tidspunkter – alt efter udsvingene hen over døgnet – er spørgsmålet jo bare, hvor mange der midt i dagens mange gøremål med børn, job, madlavning, rengøring osv. rent faktisk får holdt øje med de skiftende strømpriser eller hvor meget vinden blæser og solen skinner, og får planlagt opladningen af elbilen ude i carporten ud fra dette. Som med så meget andet, er det bare meget nemmere, hvis nogen gør det for en.”

Charlotte Blou Sand, stifter af True Energy.

Charlotte Blou Sand, stifter af True Energy. Foto: Sjællandske Medier.

Det hele sker automatisk

Og det gør True Energy app’en. Den styrer nemlig opladningen af elbilen for elbilejeren, og laver en automatisk ladeplan. En ladeplan, der justeres hvert 5. minut – alt efter hvad der reelt sker på elmarkedet og hvor meget ejeren bruger bilen – og dermed sikrer, at opladningen bliver optimeret i forhold til klimabelastning og økonomi.

Se også:  Gigantisk batteri hiver strøm direkte fra dansk vindmølle ned i elbiler

Samtidig kan elbilejeren hele tiden følge elbilens opladning i app’en, hvor det desuden også er muligt at følge med i, hvor meget man har reduceret sin CO2-påvirkning og hvor mange kroner, man sparer.

I appen sætter man én gang for alle sine personlige præferencer for, hvor meget elbilens batteri skal være ladet op, og hvornår elbilen skal være klar.

Oplader på to måder

True Energy lader elbilen op på to forskellige måder: SmartCharge og Big Battery. SmartCharger man med True Energy appen, kobler man blot sin bil til og ud fra de personlige præferencer beregner appen derefter den optimale ladeplan og sørger automatisk for, at elbilen lades op, når strømmen i nettet er både grønnest mulig og billigst mulig.

Med funktionen Big Battery forbinder True Energy så at sige elbilerne i et virtuelt batteri. True Energy har dermed adgang til en meget stor batterikapacitet, som de kan tænde og slukke for, så opladningen styres i forhold til udbud og efterspørgsel i det danske elnet. Herigennem udlignes ubalancer, og elbil-ejerne er således med til at reducere udsvingene i efterspørgslen på strøm, så producenterne undgår at starte dyre og forurenende dieselkraftværker op.

De elbilbatterier, der er koblet på nettet, bruges til at levere ydelser til markedet for lynhurtig frekvensregulering – noget der gør, at den samlede danske elproduktion bliver mere klimavenlig. Sagt med andre ord; Strøm kan ikke gemmes og skal bruges det øjeblik, den bliver produceret. Så hvis der mangler strøm i elnettet, sørger True Energy for at slukke for opladningen af alle de tilmeldte elbiler og er der for meget strøm, tænder de for opladningen.

“Energibranchen halter jo generelt efter på digitaliseringen, men nu har True Energy på meget kort tid bygget nogle skalerbare og bæredygtige systemer, som de største energiselskaber ikke har formået at lave, lyder det fra Johan Hallgren Madsen, sustainability manager hos NREP og investor i True Energy.” Han har tidligere arbejdet for Ørsted og altid har haft udvikling af energimarkedet som hovedfelt.

Se også:  Citroën kommer med kompakt elbil i fornuftigt prisleje - her er ë-C4
Værd at vide om True Energy

• Charlotte Blou Sand stiftede True Energy i maj 2018. Hun har en baggrund fra virksomheder som Sandgården Maskinudlejning, Responsive og Creuna.
• True Energy har indtil videre fået en samlet investering på 4,5 mio. kr. Charlotte Blou Sand ejer 67 pct. af True Energy.
• True Energy blev i marts 2019 godkendt af Energinet til at levere såkaldte frekvensreguleringsydelser til det danske elnet. Via funktionen Big Battery sørger True Energy for, at der altid er den rette balance mellem produktion og forbrug af strøm i elnettet, hvilket – populært sagt – gøres ved at starte og stoppe opladningen af elbiler. True Energy blev dermed det første energiselskab, der kan levere et såkaldt aggregeret system
• Den nye teknologi giver hele tiden elbilejeren et realtime overblik over, hvor meget CO2, og hvor mange kroner og øre, man sparer.
• Første investering kom juli 2019. De største investorer: Stifterne af NREP: Rasmus Nørgaard og Mikkel Bülow-Lehnsby samt Johan Hallgren Madsen. Ejerne af Basisbank: Lars Thuesen og Flemming Stolling samt Morten Larsen. Jacob Andersen – ejer og leder af Nordic Houseware Group.
• Der er solgt 15.000 el- og hybridbiler i Danmark pr. 1. januar 2019. I juni 2019 var der solgt 335.000 i Norge. Norge er True Energys næste marked.
• En typisk elbil-ejer kan spare 400 kg CO2 og 800 kr. om året ved at SmartCharge og være med i balanceringen af elnettet med True Energy med Big Battery.
• I september 2019 trådte Jakob Sand (BDO, Capital Plus, Microsoft, Stifter af Dansk Internet Selskab) ind i virksomheden.

True Energy app’en er tilgængelig i App Store og Google Play.


TAGS
elbil
energi
Grøn Energi
miljøvenlig
opladning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S