Home » Transport » Ny BMW X1 fås også som ren elbil – se dansk pris her
Ny BMW X1 fås også som ren elbil – se dansk pris her

Ny BMW X1 fås også som ren elbil – se dansk pris her

Share

Den tredje generation af BMW’s mindste model i X-sortimentet byder på et helt nyt design, nye digitale muligheder samt et bredt udvalg af assistentsystemer. Og for første gang fås modellen nu også i en fuldelektrisk version

BMW iX1 xDrive30 er den første fuldelektriske model i kompakt-segmentet fra BMW. Med en elmotor på både for- og bagakslen leverer den 313 hk* og et maksimalt drejningsmoment på 494 Nm. Tiden fra 0-100 km/t foregår på 5,7 sekunder. Det elektriske forbrug er på 17,3-18,4 kWh/100 km.

Femte generations BMW eDrive-teknologi sikrer bilens højeffektive opladningsteknologi og en elektrisk rækkevidde på op til 438 km. Den avancerede opladningssoftware er den samme som den, der findes i den kommende BMW i7.

X-tra meget udstråling

Slægtskabet med de større X-modeller er endnu mere tydeligt end i forgængeren, hvilket særligt ses i designet med de skulpturelle proportioner, de næsten firkantede hjulkasser samt de opretstående BMW nyrer, som alt sammen er med til at understrege det klassiske X-design.

Se også:  Clever garanterer grøn strøm til elbilister - bygger ny solcellepark

Den nye model er 4.500 mm lang (op til 53 mm længere end forgængeren), 1.845 mm bred (+24 mm) og 1.642 mm høj (+44 mm). Akselafstanden er øget med 22 mm til nu 2.692 mm.

Der kan vælges mellem 12 eksteriørfarver, herunder også en “Frozen”-lakering. 17” hjul er standard, og for første gang fås op til 20” hjul, hvis ønsket.

Nye digitale muligheder

I kabinen bidrager den høje siddeposition, med mulighed for massagefunktion i forsæderne, yderligere til den dynamiske køreoplevelse. Det integrerede sikkerhedskoncept inkluderer nu også en airbag imellem forsæderne.

Bilen har det nye BMW Curved Display – som også findes i de nyeste elbiler fra BMW – med BMW Operating System 8, seneste BMW iDrive-teknologi og BMW Live Cockpit Plus. Den digitale skærm består af et 10,25” informationsdisplay og et 10,7” kontroldisplay.

Se også:  Nu kommer Jeep med en elbil: Her er de første billeder ...

Bagagerumskapaciteten kan øges fra 540 til 1.600 liter med bagsæderne lagt ned. BMW X1 sDrive18i kan med det elektriske anhængertræk trække op til 1.700 kg.

BMW Maps-navigation, sportslæderrat og tozones-klimaautomatik er standard. Det samme gælder fire USB-C-porte og to 12V stikkontakter.

Den nye model byder ligeledes på et bredt udvalg af automatiserede køre- og parkeringssystemer. Som standard kommer bilen blandt andet med kollisionsadvarsel ift. modkørende trafik ved venstresving og ved cyklister og fodgængere ved højresving samt Parking Assist med bakkamera og bakkeassistent.

Flere funktioner kan opgraderes ved hjælp af Remote Software Upgrade. Ligeledes kan der tilkøbes udvalgt ekstraudstyr via BMW Store efter leveringen. Dette kan tilkøbes i både kortere og længere perioder efter behov, og kan fx være adaptiv fartpilot eller måske ratvarme i vinterperioden.

Prisen på BMW iX1 xDrive30 er 459.500 kroner.


TAGS
bmx
elbil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S