Home » Mobiltelefon » Vil du have en telefon du nemmere kan betjene med én hånd? Så se her
Vil du have en telefon du nemmere kan betjene med én hånd? Så se her

Vil du have en telefon du nemmere kan betjene med én hånd? Så se her

Share

Den nye Zenfone 9 er nu Asus’ flagskib, men modsat konkurrenternes topmodeller er denne mobiltelefon tæt på at være nem at betjene med en hånd

Det er fedt med en stor skærm på mobiltelefonen. Det giver bare bedre oplevelser. Men minusser er der desværre også. Telefonen kan blive for stor at have i lommen, og ikke mindst er den svær at betjene med en hånd, især for en kvindehånd. Med den nye Zenfone 9 appellerer Asus til den kundegrupper, der godt kunne bruge noget stort, der er mindre.

Selvom Zenfone 9 er Asus’ nye flagskib, er skærmdiagonalen på – efter dagens standard – beskedne 5,9″. Til sammenligning har iPhone 13 og Samsung Galaxy S22 en skærm på 6,1″. iPhone 13 Pro Max og Samsung Galaxy S22 Ultra er endda helt oppe på henholdsvis 6,7″ og 6,8″. Det kræver noget af en havnearbejderhånd …

Telefonen er lidt mindre end andre topmodeller, så det ligger bedre i lommen.

Telefonen er lidt mindre end andre topmodeller, så det ligger bedre i lommen.

Motoren i den nye Zenfone er dog ikke spor diminutiv. Processoren er en Snapdragon 8+ Gen 1. Amoled-skærmen har en opdateringsfrekvens på 120 Hz, og du kan få op til 16 GB DDR5-ram samt op til 256 GB lager.

Se også:  Apple iPhone 8 (refurbished fra Swappie) [TEST]: Gammel iPhone kan stadig

Mere interessant er det måske, at Zenfone 9 er udstyret med et 50 MP Sony IMX766-kamera plus et 12 MP frontkamera. Og du kan optage video i 8K, hvis du skulle få den pudsige idé.

Et særlig kameraophæng

Kameraet har ifølge Asus som noget helt nyt fået en “6-akset Hybrid Gimbal Stabilizer”, altså et ophæng, som skal forhindre rystelser i at forplante sig til billederne. Det er ofte et problem, når du fotograferer eller optager video i dunkel belysning.

Hvordan skal det forstås? Der kan da ikke blive plads til et kardanophæng inde i en kompakt mobiltelefon? Ifølge mediet The Verge er det heller ikke tilfældet. I steder er der tale om, at den billedstabilisator, som normalt bevæger et enkelt af objektiverne, nu modvirker rystelser ved at bevæge hele kameraet, objektiver, sensorer osv.

Se også:  Prisstærke smartphones [STORTEST]: Den bedste mobil i budgetklassen

Ret sjovt er det også, at der er et 3,5 mm hovedtelefonstik; så se bare at få de gamle øreproppper frem fra skufferne igen.

Knap til at scrolle nemt

Innovativt er det, at du kan scrolle op og ned på for eksempel websider ved hjælp af en knap på siden af telefonen. Igen noget, der gør telefonen nemmere at bruge med en enkelt hånd.

Den nye Zenfone fås i tre varianter. Med 8 MB ram og 128 GB lager koster den 5799 kroner, med 8 MB ram og 256 GB lager er prisen 6499 kroner, og endelig koster topmodellen 6999 kroner for 16 MB ram og 256 GB lager.


TAGS
Asus
Mobiltelefon
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S