Vågn op med dagslys i den mørke tid

Vågn op med dagslys i den mørke tid

Share

Vintertræthed viser sig typisk i form af mindre energi, dårligere humør og større søvnbehov. Danske Needlite har en løsning på dette.

Mange kender følelsen af et irriterende vækkeur, der hiver dig op til en kold og mørk vintermorgen, hvor du ikke nødvendigvis føler dig udhvilet, mens humøret og energiniveauet typisk heller ikke følger trop. For en stor del af danskerne er denne følelse tilsyneladende mere ekstrem. Hele seks ud af ti (63 pct.) af danskerne tilkendegiver nemlig, at de har oplevet at føle sig vintertrætte. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov på vegne af den danske virksomhed, Needlite.

Se også:  Smarte pærer [STORTEST]: Lad der blive smart lys

Mangel på dagslys er et stort problem

Symptomerne på vintertræthed beskrives i undersøgelsen som en følelse af, at manglen på dagslys har en negativ effekt på energi, søvnbehov og humør. Halvdelen (53 pct.) af danskerne nikker genkendende til, at manglen på dagslys påvirker deres humør, mens 61 pct. føler, at mangel på dagslys har en negativ effekt på deres overskud i hverdagen. Endelig mener 45 pct., at manglen på dagslys påvirker deres søvnbehov. Professor i psykiatri fra Glostrup Psykiatriske Center, Poul Videbech, forklarer:

“I vinterperioden oplever vi, at mange danskere bliver energiløse og endda noget triste. Årsagen er, at lysmængden og temperaturen falder i vinterperioden, hvilket vi, i Danmark, er meget udsatte for”, siger Poul Videbech som en kommentar til undersøgelsens resultater.

Se også:  Smart plaster hjælper dig med at undgå farlig solskoldning
Del denne