Home » Sikkerhed » Ny Android-virus inficerer din pc
Ny Android-virus inficerer din pc

Ny Android-virus inficerer din pc

Share

Kaspersky har opdaget en virus, der ikke blot stjæler billeder, kontaktoplysninger og andre informationer fra mobilen, men også kan inficere en tilkoblet pc og stjæle lydoptagelser herfra

Man skal passe hvad man downloader hos Google Play for sikkerheden er langt fra så god som i app-butikkerne til eksempelvis iPhone og Windows Phone.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky har netop opsporet to apps, der begge er designet til at inficicere din mobil. Det drejer sig om SuperClean og DroidCleaner, der giver sig ud for uskyldige oprydningsværktøjer.

Installeret på din mobil er de imidlertid i stand til at stjæle billeder, kontaktoplysninger og andre kontaktinformationer som sendes til fjernservere.

Se også:  Samsung Galaxy S20 [TEST]: Kompakt mobil med toptunet teknologi

Som om det ikke skulle være nok er de to apps faktisk også i stand til at inficere din pc. Den inficerede app gemmer en inficeret fil på mobilens sd-kort, som automatisk åbnes når du sætter mobilen i pc’en.

Virussen får dermed også adgang til computerens oplysninger. Det udnytter den til at stjæle mikrofon-optagelser foretaget på pc’en. Hvad de så skal bruges til er lidt af et mysterium, men en smule foruroligende er det da ikke desto mindre.

Det er ved at udnytte Windows’ AutoRun-funktion, som automatisk starter, når en enhed indsættes i computeren, at virussen kan inficere pc’en. AutoRun har gentagne gange været udnyttet til at inficere computere, og derfor har Microsoft helt lukket for funktionen i både Windows XP, Vista and 7. Det har de gjort via en opdatering, men da omkring 10 procent af Windows-brugerne ikke opdaterer deres computere, er der stadig en gruppe som er i risikozonen.

Se også:  Sådan bliver Android 11 - her er de 10 stærkeste rygter


TAGS
Android
autorun
Google Play
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S