Home » Transport » Ny analyse: For langt til ladestandere for elbiler
Ny analyse: For langt til ladestandere for elbiler

Ny analyse: For langt til ladestandere for elbiler

Share

Når det kommer til ladning af elbil er det ikke ligegyldigt hvor du bor i Danmark. Ny undersøgelse viser, at der er stor forskel på kommunerne, når det gælder nem adgang til opladning af bilen. Særligt danskere, der bor i lejlighed, er udfordret

Der bliver flere og flere elbiler på vejene og dermed også mere rift om ladestanderne. En ny analyse fra De Danske Bilimportører viser, at der er stor forskel på landets kommuner, når det gælder nem adgang til opladning. Analysen har særlig fokus på bilister med bopæl i lejlighed, da de har de sværeste betingelser for at oplade deres el- eller plugin-hybrid-bil.

Hvis du bor i lejlighed i fx Vallensbæk, Faaborg-Midtfyn eller Brøndby kommune, må du køre langt efter en at få opladet din bil, når du kommer hjem fra arbejde, viser De Danske Bilimportørers nye analyse. Disse kommuner ligger i den absolutte bund, når det gælder lademuligheder for familier med bil, som ikke har mulighed for at sætte en ladeboks op i garagen.

Se også:  Kia giver adgang til gigantisk ladenetværk for elbiler

”En velfungerende infrastruktur for opladning af biler er en forudsætning for grøn omstilling af privatbilismen. Det skal være let for alle at tage det grønne valg, når man køber ny bil, også hvis man ikke har en indkørsel til sin bolig med mulighed for etablering af en ladeboks”, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Mange kommuner sover i timen

Vejen til en veludbygget offentlig ladeinfrastruktur går gennem kommunerne. I takt med det rekordhøje elbilsalg i 2021, er behovet for en bedre ladeinfrastruktur tilsvarende steget. Kommunerne spiller en nøglerolle i at sørge for, at der bliver opstillet ladestandere tæt på almene boliger og andre boformer, der ikke har mulighed for at opsætte ladestandere i indkørslen.

Se også:  Overraskende succes: Mere end 1000 Polestars på de danske veje

”Vi kan konstatere, at mange kommuner har snorksovet, når det gælder etablering af ladestandere i det offentlige rum. Vi opfordrer alle kommuner til at se kritisk på den offentlige ladeinfrastruktur nær etagebyggeri, og lave en plan for, hvordan man gør det nemt for alle borgere at køre grønt” siger Mads Rørvig.

Se undersøgelsen her, hvor der også er en oversigt over alle kommuner på et danmarkskort.


TAGS
elbil
elbilsopladning
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S