Home » AOD Pro » Cpu-krig: Intel slår tilbage mod Apple
Cpu-krig: Intel slår tilbage mod Apple

Cpu-krig: Intel slår tilbage mod Apple

Share

Den nye Core i9-processor fra Intel skulle angiveligt være hurtigere end den ellers rasende hurtige Apple-cpu M1 Max. Jagten går ind på kunder i et meget attraktivt nichemarked

I mange år var Intel den eneste processorfabrikant, vi for alvor snakkede om. Selv Apple valgte Intels processorer i sine computere, og selvom AMD var også var en vigtig spiller på cpu-markeder, var de så små, at der ikke for alvor var nogen der tog sig af dem.

Men pludselig kom AMD tilbage på scenen med en lynhurtig processor, og for et par år siden introducerede Apple den nye M1-processor. For nylig fulgte Apple op med de bragende hurtige cpu’er M1 Pro og M1 Max.

Dermed var kongen stødt af tronen, og Apple satte sig på titlen som den leverandør, der havde den ubetingede hurtigste processor.

Den nye i9-processor

Men med den nye 12. generations i9-processor slår Intel efter alt at dømme tilbage. Nyheden er formentlig endnu hurtigere end M1 Max. Det hævder Intel i hvert fald.

Klokfrekvensen er op til 5 GHz, og der er gjort plads til 14 kerner.

Men hvorfor overhovedet indlede en kamp på hastighed? Det er der gode grunde til.

En kilde hos en større international pc-producent, som ønsker at være anonym, forklarer til AOD PRO, at det måske umiddelbart kan virke som noget pjat, at Intel sætter kræfter ind på at få markedets hurtigste computerprocessor. Volumenmæssigt er Intel i forvejen langt foran Apple på dette punkt og har et markant bredere sortiment.

Se også:  Apple klar med Mac Studio: Superkraftfuld stationær pc med M1 Ultra

”Men når det er sagt, så er der et meget interessant niche-marked, som både Intel og Apple rigtig gerne vil have fat i. Der bliver produceret stadig større mængder video inhouse i mange virksomheder, og den stigende kompleksitet i redigeringsprogrammer og brug af 4K-videoer stiller krav, som kun de største processorer kan leve op til. Det er et meget lukrativt marked, og det undrer mig ikke at der bliver kæmpet om det,” fortæller vores kilde.

Samtidig har den avancerede teknologi en afledt effekt. Innovationer i nye hurtige flagskibsprocessorer bliver efterhånden integreret i mindre, og billigere processorer, og det kommer alle til gode, der ikke har behov for ”the latest and greatest,” forklarer kilden.

”Derved åbner der sig et kæmpe marked, som Apple gerne vil have, og som Intel nødig vil slippe. Det er alle små og mellemstore virksomheder, hvor der stadig er krav til hestekræfter, men måske ikke nødvendigvis dem, de alle største processorer kan fremvise,” siger kilden til AOD PRO.

Hastighed er ikke alt

Men selvom de foreløbige benchmarks af den nye i9 tyder på, at den kan måle sig med, og måske endda overgå, Apples M1 Max, så er det ikke sikkert, at alt er vel for Intel.
Den rå hastighed er nemlig ikke alt; der er flere ting, som bestemmer hastigheden i en computer.

Se også:  Intels nye cpu-generation og fremtiden

”Der er hele arkitekturen, og her har Apple et ret unikt design med deres M1 Max. Det kan sagtens vise sig, at en færdigsamlet laptop med en i9-processor stadig er noget langsommere end en MacBook Pro med en M1 Max. Og så er der lige det termiske design.”

Intel sluger strøm

Intels nye processor bruger nemlig markant mere strøm end Apples M1 Max, og det betyder, at en laptop baseret på M1 Max dels vil have en større batterieffektivitet dels ikke bliver så varm, hvorfor blæserne ikke skal arbejde så meget.

”Og blæseren larmer, det ved vi alle. Det er irriterende, når laptoppen larmer, og ikke mindst, når den bliver så varm, at man brænder sig, når man har den i skødet,” tilføjer kilden.

Her i starten af 2022 vil de første bærbare pc’er med den nye i9-processor lande på markedet, og dermed får vi alle syn for sagn om, hvorvidt processoren er så hurtig, som Intel hævder, om den bliver varm, og om den måske har et par tricks gemt i ærmet, når det handler om strømforbruget.


TAGS
AMD
cpu
intel
m1
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S