Home » AOD Pro » Nvidia fortsætter rejsen fra grafikkort mod tunge enterprise-løsninger
Nvidia fortsætter rejsen fra grafikkort mod tunge enterprise-løsninger

Nvidia fortsætter rejsen fra grafikkort mod tunge enterprise-løsninger

Share

Med opkøb af en lille amerikansk virksomhed, Bright Computing, tager Nvidia endnu et kort, men vigtigt skridt mod en fremtid som leverandør til “tunge” it-løsninger

Det er ikke mange år, siden Nvidia kun var kendt for sine gode grafikkort til computere. Ikke mindst gamerne var begejstrede kunder. Det er de nok stadig, men Nvidia har får mange nye kunder inden for den mere tunge del af it-landskabet. Virksomheden udvikler for eksempel AI-løsninger, men går nu også mere ind i netværksadministration.

Det sker med opkøbet af et privatejet amerikanske selskab, Bright Computing, som udvikler software, der kan automatisere opbygningen og styringen af klynger af Linux-servere, hvad enten disse er lokale, i skyen eller hybride.

Se også:  Tech-giganter vil af med skudsekund – det får computerne til at bryde sammen

Når aftalen er landet, vil Bright Computing blive integreret i Nvidia, som dermed tager endnu et skridt i retning af at blive en troværdig leverandør til enterprise-løsninger i stor skala.

Bright Computing har kunder som Boeing, NASA og Siemens. Nvidia har tidligere trukket på Bright Computing, når store højhastighedscentre, HPC-løsninger, skulle opbygges for selskabets kunder, men nu bliver den opkøbte virksomhed helt integreret i Nvidia, der så ikke længere skal tilkøbe ydelserne.

En blandet butik

“Nvidia vil kombinere (softwaren, red.) Bright Cluster Manager med vores kompetencer inden for systemsoftware, så det er nemmere at opkøbe, opbygge og drive HPD-datacentre og på den måde skabe en langt mere lys fremtid for HPC, kommenterer Charlie Boyle, som er vice president and general manager i Nvidia DGX Systems og tilføjer:

Se også:  Danske udviklere er vilde med Java – og de netværker

“Det vil hjælpe Nvidia med at demokratisere HPC og sætter fart på enterprise-computing.”

Der er ikke så mange flere detaljer, da Bright Computing er et privatejet selskab. Prisen er heller ikke kendt. Men dette opkøb og andre tidligere er gradvist ved at ændre opfattelsen af Nvidia. Grafikkortene kan man stadig købe (hvis ikke markedet er støvsuget på grund af kryptovaluta-minedrift), men nu er der endnu en meget anderledes vare på hylderne. Det er en vidtfavnende butik, så mon Nvidia snart bliver splittet op i flere mindre, men mere fokuserede virksomheder? Det vil tiden vise.


TAGS
enterprise-løsninger
netværk
nvidia
server

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S