Home » AOD Pro » Nvidia tager endnu et skridt mod datacentre
Nvidia tager endnu et skridt mod datacentre

Nvidia tager endnu et skridt mod datacentre

Share

Ambitionerne hos gpu-producenten Nvidia er store. Selskabet har længe arbejdet sig vej ind i verdens datacentre, og aktuelle planer om at opkøbe britiske Arm Ltd. er nyeste skridt i den retning

De fleste af os kender Nvidia som producent af gpu’er til grafikkort, og i mange år har det også været selskabets primære fokus.

Men med opkøbet sidste år af Mellanox, hvis kernekompetence er netværk til datacentre, blev det tydeligt, at ambitionen om at gå datacentervejen ikke blot var noget, Nvidia sagde – det var i høj grad noget de mente.

Siden opkøbet af Mellanox har der været en række mindre opkøb, der alle bringer Nvidia dybere og dybere ind i datacentre over hele verden, og nu har virksomheden så lige annonceret, at man ønsker at opkøbe den britiske chipproducent Arm Ltd.

Opkøbet, der har en værdi på 40 milliarder dollar, sætter en tyk streg under alvoren af Nvidias planer om først og fremmest at være et datacenterfirma og dernæst producent af gpu’er til gamingindustrien.

Se også:  Det skal du overveje: Skyen eller eget datacenter?
Benhård satsning på datacentre

Nvidias regnskab taler da også sit tydelige sprog. I tredje kvartal 2019 omsatte Nvidia for 3,1 milliard dollar, hvoraf gaming udgjorde 1,7 milliard og datacenter 792 millioner. I andet kvartal 2020 var omsætningen steget til 3,8 milliard dollar, og gaming var faldet til 1,6 milliard, mens datacenterforretningen var steget til 1,7 milliard.

Ved at gøre brug af den teknologi, Nvidia har udviklet til sine gpu’er og kombinere den med nye innovationer og teknologier fra opkøbene af blandt andet Mellanox, Cumulus og Arm, kan selskabet og dets strategiske partnere tilbyde avancerede datacenterløsninger. Samtidig kan Nvidia levere en komplet hardware/softwareløsning sammen med strategiske partnere – en løsning der bringer AI ind i datacentrene.

Øverste chef for analysebureauet Linley Group, Linley Gwennap, udtaler til internetmediet Networkworld, at for Nvidia er AI ikke kun er en niche, men noget, der bliver en stor og nødvendig del af de fleste virksomheders datacentre i fremtiden. Selskabet lancerede da også en AI-chip med 54 milliarder transistorer i maj i år.

Se også:  Nvidia fortsætter rejsen fra grafikkort mod tunge enterprise-løsninger

Men helt uden bump på vejen er rejsen dog ikke. For det første er opkøbet af Arm Ltd. endnu ikke godkendt af konkurrencemyndighederne i USA, hvor Nvidia har hovedkontor, i England hvor Arm hører til, og Kina, fordi Arm delvist er ejet af det kinesiske firma SoftBank. Så Nvidia ser frem mod mindst 18 måneders juridisk tovtrækkeri og antageligvis yderligere et års arbejde, før markedet mærker opkøbet.

Ikke et oplagt match

De to firmaer er heller ikke et oplagt match, så der bliver et stort arbejde med at få dem til at fungere som en helhed.

Nvidias erfaring ligger i at sælge chips og indstikskort til pc’er, mens Arm licenserer intellektuel ejendom. Nvidia har indtægter fra kunder i pc- og datacentermarkedet, mens Arm primært tjener deres penge på smartphonemarkedet, forbrugerelektronik og microcontrollere.


TAGS
ARM
Datacenter
nvidia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S