Test: Nvidia GTX Titan X

Test: Nvidia GTX Titan X

Share

Ikke nogen testvinder

Nvidias GTX Titan X er højdepunktet inden for nutidens grafikkort-teknologi, og det bliver det nok ved med at være, indtil Pascal toner frem med sine 16 nm-transistorer. Men det betyder ikke, at det er det bedste af alle kort.

Ved lanceringen virkede prisen afsindig, grænsende til det absurde. Bevares, det var første gang, vi så den eftertragtede GM 200-gpu i en form, som vi kunne vride ind i en desktopmaskine, og det ligger afgjort foran GTX 980, når det gælder gaming, men det gav ikke den samme fornemmelse som det oprindelige Titan.

Det manglede de supercomputeragtige funktioner, og vi faldt aldrig for det sorte “X”. Det store problem er imidlertid det kort, der sidder nonchalant ved siden af det: GTX 980 Ti.

Se også:  MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8G

Det måtte ske før eller siden. Det har gpu-historien lært os. Men lanceringen af GTX 980 Ti har gjort Titan X næsten helt og aldeles irrelevant. De højere clockfrekvenser hos de fleste udgaver af den yngre slægtning gør, at forskellen på kerneantallet forsvandt, og ofte tager GTX 980 Ti førerpladsen.

Ikke desto mindre er Titan X stadig dyrere og giver kun ekstra 6 GB i forhold til framebufferen hos 980 Ti. Når man står og mangler 12 GB grafikhukommelse, kan den næste generation af mellemklasse-gpu’er meget vel få dette gamle entusiastkort til at se træt ud.

 

Nvidia GTX Titan X

Resume

Pris: 9000 kroner

3.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
EKWB EK-FC Titan X Pascal - Plexi+Nickel priser
Del denne