Home » Grafikkort » Nvidia GTX 690
Nvidia GTX 690

Nvidia GTX 690

Share

Denne multi-gpu er smukt arbejde, men man slipper ikke helt for de
problemer, der knytter sig til at køre en multi-gpu-løsning, blot fordi
det hele er blevet vredet ind på et enkelt kredsløb

Nvidias GTX 690 er afgjort forgængeren for GTX Titan. Titan var der, hvor Nvidia prøvede kræfter med en sprøjtestøbt magnesium-legering og meldte sig blandt ‘ultra-entusiasterne’.

Denne multi-gpu er smukt arbejde, men man slipper ikke helt for de problemer, der knytter sig til at køre en multi-gpu-løsning, blot fordi det hele er blevet vredet ind på et enkelt kredsløb.

GTX 690 er imidlertid med i spidsen. Som vi så, da vi første gang mødte GTX Titan, place-rer Nvidia sit luksus-gpu-kort som den gpu, der giver den bedste allround-oplevelse, mens GTX 690 stadig er det bedste bud til dem, der blot vil have de hurtigste rå framera-tes.

I Nvidia-sammenhæng, altså. Det imponerende HD 7970 GHz i et CrossFireX-arrangement kan tage kampen op mod selv et par GTX Titan-kort i sli-opsætning.

Den større grafikhukommelse i AMD-kortene og den hurtigere 384-bit-hukommelsesbus betyder, at med en opløsning på 5885 x 1080 kan vi med vores tre-skærmsløsning se, at de Tahiti XT-drevne kort er i stand til at levere et enormt antal frames hvert sekund.

Se også:  Byg en stærk gaming-maskine med super-grafikkort

Fuld af varm luft

Naturligvis har enkeltkortet GTX 690 sine egne fordele. Da det er et dualslot-kort, kræver det ikke et kæmpekabinet, et avanceret og dyrt bundkort eller en strømforsyning på størrelse med Tjernobyl. Til gengæld er vi – til trods for det forkromede ydre – ikke vilde med kortets udformning.

Det har en central ventilator, der fører luft over kølerne på hver side, og det betyder, at der bliver blæst en stor mængde varm luft tilbage i kabinettet. Det er derfor en udfordring at få en ordentlig ventilation i GTX 690-maskine – og det går over vores begrænsede viden om termodynamik.

GTX 690 gør, hvad det kan for at afbøde nogle af ulemperne ved multi-gpu-løsninger uden at give køb på ydelsen, men der vil altid være problemer med micro-stuttering.

3DMark-testen er glimrende til at vise det, og den fremhæver problemerne ved GTX 690.

Se også:  Byg en stærk gaming-maskine med super-grafikkort

Den framerate, som Future-marks nyeste test spytter ud til sidst, er interessant af den grund, at hvis man sammenligner resultaterne fra et GTX 690 og et GTX Titan, kan man se, hvor stor forskel der er i multi-gpu-ydelse i forhold til enkelt-gpu. Grafen for Titan er relativt stabil omkring den gennemsnitlige framerate, men GTX 690 viser langt større variation og, hvad der er endnu mere interessant, en kvikkere rate.

Hvis man zoomer ind på grafen, kan man se frameraten gå op og ned op til 20 gange i sekundet.

Ganske vist fører GTX 690 over Titan, når det gælder ydelse, men hvis man skal ud og bruge så mange penge på et kort, ville vi mene, at et enkelt-gpu-kort er et langt bedre valg.

Det er mere stabilt og giver en langt mere glat allround-oplevelse. Hvis man imidlertid er fuldstændig besat af frame-rates, og rå ydelse er ens højeste ønske, så er kombinationen med HD 7970 GHz CrossFireX et heftigt valg.


Nvidia GTX 690
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

Det er et enkelt kort, men det lider under de samme multi-gpu-problemer som andre løsninger. Vi ville vælge Titan.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
gpu
GTX
nvidia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S