Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Nuraphone G2: Denne hovedtelefon er to ting på en gang

Du får både en on ear- og in ear-hovedtelefon med Nuraphone G2. En halvdyr sag, men med mange fine lyddetaljer.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hovedtelefonen sidder på hovedet som en lille over ear-sag, der akkurat dækker ørerne, men inden i hovedtelefonen sidder et in ear-modul, som går ind i øret. Fidusen er, at du kan få det bedste fra begge verdner, og det specielle arrangement fungerer fint, når headsettet sidder på hovedet. 

Nuraphone tilbyder, at du kan downloade en app, som laver en profil, der matcher din hørelse – og gør du det ikke, vil hovedtelefonen konstant bede om det. Når det er gjort, vil du opleve et meget klart lydbillede, hvor der er mange fine detaljer og især en mellemtone, der er transparent og lækker. Og du kan sagtens nøjes med at bruge dem til musik. De har aktiv støjreduktion.

Til spil slutter du kablet til, og du er kørende. Til spil er hovedtelefonen dog mindre imponerende. Der er ikke det helt store punch, ejheller udpræget varme og glød. Men klarheden og detaljeringen er intakt. Til mange spil har sættet imidlertid ikke helt den præcision, som vi kunne ønske os.

Nuraphone G2 er på mange måder et unikt, men også specielt og ret kostbart headset. Vi ser det mere som en high-end-hovedtelefon, der blot også kan bruges til gaming, end et egentligt gaming-headset.