Home » Kamera » Nu skal vi alle have spejlrefleks
Nu skal vi alle have spejlrefleks

Nu skal vi alle have spejlrefleks

Share

Spejlrefleks giver et markant bedre billede end de små kompaktkameraer. Mange brugere skræmmes dog af kameraets størrelse, den stejle læringskurve og den hampre pris. Det har producenterne sat sig for at gøre noget ved og vil nu forsøge at overtale dig til at vælge spejlrefleks, næste gang du køber kamera

Mange har vel inderst inde et ønske om at kunne tage det lækre spejlreflekskamera om halsen og skyde nogle fantastiske billeder, hvad enten det drejer sig om ferien eller sønnikes konfirmation.

Alligevel ender det tit med et kompakt. På den ene side på grund af prisen og den praktiske størrelse, på den anden side fordi, at selvom man måske har interessen, ikke lige overkommer at skulle sætte sig ind i alt det, der følger med at betjene et spejlreflekskamera og få nogle ordentlige billeder i kassen.

Se også:  Samsungs nye foldbare flagskibsmobil afsløret

Efterhånden svinder incitamenterne til at ikke at kaste sig over spejlrefleks dog mere og mere. Priserne bliver lavere, kameraerne bliver mindre, og betjeningen bliver lettere.

Skarpe skud til stærke priser

Man skal ikke så lang tid tilbage, før et digitalt spejlreflekskamera var udenfor den almindelige kamerabrugers række. Det var de færreste, foruden entusiasterne, der var indstillet på at smide mere end 10.000 kroner for et kamera til ferie- og hobbybrug.

Ligesom i resten af den digitale verden er tiderne dog skiftet, og tingene er ikke, som de var i gamle dage. Priserne er faldet markant og er faktisk nede i et leje, hvor spejlreflekskameraerne udgør et reelt alternativ til kompaktkameraerne.

[pt id=’2009942′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Sony DSLR-A230L “‘]

Sony DSLR-A230L

Et Sony DSLR-A230L med 18-55mm linse og 10.2 megapixel opløsning kan i skrivende stund fås til 2.399 kroner (se aktuelle priser på Sony DSLR-A230L her), og vil man op i en lidt højere klasse, kan man få det roste Canon EOS 550D med 18 megapixels opløsning til 4.928 kroner (se aktuelle priser på Canon EOS 550D her). Der er desuden et hav af glimrende dslr-kameraer til prisen midt imellem de to.

[pt id=’2009943′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Canon EOS 550D”‘]

Canon EOS 550D

Sony vil lære dig at bruge spejlrefleks

Spejlreflekskameraer stiller større udfordringer til brugeren end de kompakte modeller. For førstegangsbrugeren er det således en fordel, at kameraet er let at gå til.

Se også:  Samsungs superhurtige lomme-SSD beskytter dine filer med fingeraftrykslæser

Sony har skabt to nye kameraer, DSLR-A390 (α390) og DSLR-A290 (α290), som skulle være ideelle at starte sit spejlreflekseventyr med.

Kameraerne er udstyret med en hjælpeguide, der giver enkel og præcis forklaring af kameraets funktioner illustreret med eksempler på, hvordan det endelige billede vil se ud.

[pt id=’2009941′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”DSLR-A390 (α390)”‘]

DSLR-A390 (α390)

På kameraernes skærm får man desuden nem adgang til menuer for optage- og visningsfunktioner, der er illustreret med små farverige ikoner.

Kameraerne byder også på en række kreative funktioner, der skulle være simple at gå til – selv for begyndere. Den intuitive grafiske skærm giver eksempelvis en nemt overskuelig forklaring på relationen mellem den valgte lukkerhastighed og blænde samt illustrerer effekten af den indstillede lysstyrke.

De nye Alpha-modeller har opløsning på 14.2 megapixels, og der er desuden mini-hdmi-udgang samt mange andre features. Størrelsen er samtidig forholdsvis kompakt. 290 vejer blot 456 gram. Se priser på DSLR-A390 (α390) her og på
DSLR-A290 (α290) her.

Det kompakte kompromis

Selvom der findes mindre modeller, kommer et spejlreflekskameraerne desværre ikke ned i samme størrelse som kompaktkameraerne.

Ønsker du dslr-kvalitet men har svært ved at affinde dig med størrelsen, findes der kompakte kompromisser, der giver det bedste af begge verdener. Det påstår producenterne i hvert fald.

NEX-5 og NEX-3 er de nyeste medlemmer af Sonys Alpha-familie. Den spejlløse konstruktion betyder, at de er meget slankere end spejlreflekskameraer, mens den nye Exmor aps hd cmos sensor med opløsning på 14.2 megapixels er langt større end på traditionelle kompaktkameraer og derfor skulle levere billeder med ekstrem lav billedstøj og en billedkvalitet, som man kender det fra spejlreflekskameraer.

[pt id=’2009940′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Sony NEX-5″‘]

Sony NEX-5

Ligesom spejlreflekskameraer er det desuden muligt at skifte objektiv. Kameraerne er i butikkerne nu. Du kan se priser på NEX-5 her og NEX-3 her.

Også Samsung hævder at kunne præstere dslr-kvalitet i kompakt format. Med den store blændeåbning på 1.8 skulle EX1 være det mest lysstærke kompaktkamera på markedet.

[pt id=’2009944′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Samsung EX1″‘]

Samsung EX1

Sammen med den store ccd-sensor på hele 1/1,7″ og den hurtige, nyudviklede processor skulle man således kunne opnå et billedresultat, som kan matche avancerede spejlreflekskameraer.

Opløsningen er 10 megapixels, og kameraet er udstyret med et Schneider Kreuznach-objektiv med tre gange optisk zoom og 24 millimeter vidvinkel. Samsung EX1 er i butikkerne nu og har en pris på 3.300 kroner.


TAGS
Canon 550D
DSLR
EOS
EX1
Nex-3
Nex-5
Samsung
Sony DSLR-A230L
Sony DSLR-A290
Sony DSLR-A390
Spejlrefleks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S