Home » Bærbar computer » Nu får vi tablets i Danmark
Nu får vi tablets i Danmark

Nu får vi tablets i Danmark

Share

Endelig får vi mulighed for at se, hvad hysteriet handler om. Samsung og Toshiba er klar med tablets, der giver iPad kamp til stregen og har den kæmpe fordel, at de rent faktisk kan købes i danske butikker

Der er blevet skrevet uendeligt meget om dem det seneste år. Indtil videre har det dog været stærkt begrænset, hvad vi danskere har fået lov at se til de famøse tablet-computere.

Nu sker der imidlertid ting og sager. Efteråret vil stå i tablet-computerens tegn, for selvom iPad nok ikke kommer til Danmark i år, er konkurrenterne klar til at indtage markedet.

De to første kombattanter har meldt sig på banen. Den ene fra Samsung og den anden fra Toshiba.

Af udseende ligner Samsung Galaxy ikke så lidt en iPad og er, ligesom Apples tablet, også en storebror til producentens smartphone Galaxy S.

[pt id=’2010432′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Samsung Galaxy Tab”‘]

Samsung Galaxy Tab

Der er dog tale om en noget mindre maskine med skærm på blot 7 tommer og opløsning på 1024 x 600. Til gengæld får du indbygget tre-megapixel kamera med LED-blitz samt en webbrowser, der kan vise flash-filer.

Se også:  Apple iPad Pro 12,9" [TEST]: En tablet med utrolige kræfter

Galaxy Tab har desuden 3G-forbindelse (HSDPA 7.2), WiFi (802.11n), bluetooth 3.0 og A-GPS. Styresystemet er Googles Android-operativsystem, og maskinen er derfor perfekt integreret med Googles tjenester.

Eksempelvis kan kalenderen synkroniseres med Google – og endda også Facebook. Du får også Google Maps og Google Maps Navigation samt Gmail og Exchange-understøttelse.

Galaxy Tab er tilgængelig i de danske butikker til oktober og får en temmelig pebret pris på 7.000 kroner.

Synes du, at det lige er i overkanten, er det måske nærmere Toshiba FOLIO, 100 du skal kigge efter. Den koster kun 2.999 kroner og er ligeledes i de danske butikker fra oktober.

FOLIO 100 har skærm på 10.1’’ tommer og betjenes ligesom Galaxy Tab via Android 2.2. Tilkoblingsmulighederne inkluderer sd-kortlæser, hdmi-stik, usb2.0, WiFi, bluetooth og et 1.3-megapixel front webcam.

[pt id=’2010431′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Toshiba FOLIO 100″‘]

Toshiba FOLIO 100

Dlna-kompatibiliteten gør det muligt at streame musik, video og billeder mellem kompatible apparater og enheden, mens hdmi-docken lader dig bruge Toshiba FOLIO 100 som kommandocentral for hjemmets elektronikenheder.

Se også:  Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G [TEST]: Suveræn tablet til billigere penge

Processoren er en kraftig Nvidea Tegra 2, der burde sikre fin ydelse samt en batterilevetid på op til syv timer. Alle modeller kommer med 16GB intern hukommelse og FOLIO 100 kan yderligere udvides med op til 32GB via SDHC-kortlæseren.


TAGS
Folio 100
Galaxy Tab
Samsung
Tablet
Toshiba

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S