Home » Mp3/videoafspiller » Nu er det tid til din første Blu-ray-afspiller!
Nu er det tid til din første Blu-ray-afspiller!

Nu er det tid til din første Blu-ray-afspiller!

Share

Tid til din første Blu-ray-afspiller eller måske tid til en nyere og måske bedre model? Så er der godt nyt, for dels er de billige blevet gode – og entusiastklassen er også kommet ned i pris!

Blu-ray er blevet billigt, og det er godt, da vi så kan nyde leje- eller købefilm i Full HD-opløsning på vores fladskærme.

Det er jo ikke alle nye film, vi kan streame i højeste kvalitet fra vores mediecenter – i hvert fald ikke hvis det skal være helt lovligt!

Blu-ray-afspilleren er blevet et produkt, du kan regne med. De billige modeller er blevet hurtigere. De første modeller – og flere nye som er på markedet – var en krig om at loade en BD-film.

Altså den tid det tog, fra du satte den i drevet, til den er klar til at vise filmen. Bevares, det tager stadig meget længere tid end en dvd-film – men det har været værre.

Grunden til den ekstra opstartstid skyldes blandt andet, at BD-film er op mod fem gange større i kapacitet på grund af den øgede opløsning.

Men det er uholdbart for os forbrugere, at det skal tage flere minutter at komme i gang med en film. Det lyder ikke som lang tid – men i praksis føles det dræbende, og den stemning, du har sat i gang ved at sætte en film i afspilleren, er allerede spoleret.

Se også:  Samsung har skabt "verdens mest uhyggelige film" - se den her ...

Skal afspille alt

Blu-ray-discens force er netop dens kvalitet. Den høje opløsning giver bedre billeder – ikke kun i skarphed og detaljer, men også i dybere, klare farver. I hvert fald fra de gode afspillere.

Isoleret set kan det være svært for det utrænede øje at se forskel fra én afspiller til en anden, og man kunne tro, at man bare skal købe den billigste. På papiret er de jo ens, og de fleste giver faktisk ok billedkvalitet.

Men i praksis kan alle se forskel – især hvis de sættes op ved siden af hinanden på to identiske skærme.

Der er forskel i dybden i billedet, klarheden og ikke mindst den ro, billedet har – især i hurtige scener. Bevarer afspilleren roen i actionfyldte billeder, fås også skarphed i bevægelsen, og det giver en forskel (forbedring), alle kan se.

Sætter du en dvd-film på, kan alle Blu-ray-afspillere opskalere billedet til Full HD-opløsning, og selvom der ikke er tale om ægte opløsning, giver det ofte et bedre billede.

Se også:  Samsung har skabt "verdens mest uhyggelige film" - se den her ...

Det er især her, du kan se stor forskel fra en god til en mindre god afspiller.
En Blu-ray-afspiller skal også kunne afspille cd’er og alle lydformater, så du kan bruge den som musikafspiller. Dertil er det også et must, at den kan afspille filmformater som DiVX.

Internetadgang er et must

Det er også helt afgørende, at din nye Blu-ray-afspiller har adgang til netværk. Det sidste giver adgang til ekstra materiale fra de film, du ser og ikke mindst opdatering af firmware af afspilleren.

Opdatering af firmware kan give en afspiller flere muligheder og bedre kvalitet. Det kan også gøre noget ved den opstartstid, afspilleren skal bruge.

Vi har prøvet, at en opdatering halverede opstartstiden på en tidlig model fra Panasonic!

Alle disse features har de fleste nye afspillere. Alligevel er der dog stor forskel i brug og kvalitet, som du vil kunne læse i de test vi bringer her på siden de kommende dage.


TAGS
afspiller
Blu-ray
DivX
film

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S