Home » Bilen » Nu truer alverdens hackere også din bil
Nu truer alverdens hackere også din bil

Nu truer alverdens hackere også din bil

Share

Det er galt nok, at du skal holde din pc beskyttet mod virus og cyberangreb. Nu skal du også sikre din bil. Især hvis den kan gå på nettet

Det er besværligt at tumle med firewalls, antivirusprogrammer og sikkerhedsindstillinger, men det er nødvendigt for at beskytte din computer mod alskens angreb fra cyberspace. Nu er turen også kommet til din bil.

”Der er desværre mange huller og indgange i en bils elektroniske systemer, som hackere kan udnytte,” forklarer Leif Jensen fra Kaspersky Lab, der udvikler og sælger sikkerhedsprodukter, antivirusprogrammer og spam-filtre af enhver art og er et af verdens hurtigst voksende cybersikkerhedsfirmaer. ”Biler i dag rummer adskillige computere, der styrer alt fra bilens servosystemer og automatiske assistenter til navigation og infotainment. Computerne styres selv af forskellige operativsystemer, og desværre har de alle fejl og sikkerhedshuller, så producenterne må hele tiden udsende opdateringer. Dygtige hackere kan udnytte disse sikkerhedshuller, og det er relativt nemt med simpelt udstyr at hacke centrallåsens kode og åbne dørene uden om alarm og lås. Men det er reelt også muligt at modificere vitale motordata eller i værste fald overtage kontrollen med køretøjet, bedst som du suser af sted.”

Se også:  Et spil om sikkerhed

Leif Jensen leder Kaspersky Labs nordiske afdeling. Han er lige kommet hjem fra Italien efter et besøg hos Ferrari, som Kaspersky har et tæt samarbejde med. ”Det er meget vigtigt for en producent af racerbiler og sportsvogne at være på forkant med it-udviklingen og kende til sikkerhedssystemer, der for eksempel kan forebygge, at radioforbindelsen mellem kørere, team og pit måske pludselig en dag bliver afbrudt af hackere, ligesom du sikkert kan forestille dig mange andre grimme ting. Samtidig udvikler disse producenter selv mange nye automotive features og teknologier, så også på den led giver det god mening at samarbejde med en motorsportsproducent som Ferrari,” siger Leif Jensen.

Se også:  Vind total beskyttelse til alle dine enheder
Du er blevet hacket. Betal med Bitcoins

Det er ikke altid selve køretøjet, hackerne er ude efter. Kaspersky har foretaget forsøg, der viser, at det er relativt nemt at hacke sig ind i biler via de populære infotainment-anlæg, der har forbindelse til internettet. ”Og forbindelsen til nettet åbner samtidig adgang til dine private data, adresser og andre personlige oplysninger, som du måske har indtastet eller har på din mobil, som også står i Bluetooth-forbindelse med infotainment-anlægget eller via en fjernbetjenings-app,” uddyber Leif Jensen.

1 2 3 4Næste

TAGS
bilhackere
Ferrari
kaspersky

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S