Home » TV » Nu skal dit tv være smart
Nu skal dit tv være smart

Nu skal dit tv være smart

Share

Internet og computerteknologi er rykket ind i tv’et, og smartbølgen rammer nu tv-apparaterne hos samtlige producenter. I nær fremtid er alle tv smarte og på nettet. Men hvad betyder det egentlig for din tv-oplevelse, og hvad kommer der til at ske? Vi løfter sløret her …

Gør dig klar til den tredje tv-revolution siden tv’ets opfindelse. Den første var farve-tv’et. Den anden var de flade tv-skærme. Den næste er det smarte tv, og de kommer nu.

Det smarte tv – også kaldet smart-tv – har netværkstilslutning og giver adgang til internetindhold og andre specialfunktioner. Der er mulighed for at streame indhold fra computere til tv’et, og der kan være indgang for USB-enheder, som du kan bruge til at optage tv-udsendelser med. Det er overordnet set en begyndende sammensmeltning af computer- og tv-verdenen.

Den mest opsigtsvækkende nyhed er adgangen til internetindhold, men det fungerer ikke helt som på en computer. Tv’et er nemlig ingen computer, så du får udvalgte dele af internettet på din tv-skærm. Næsten lige så opsigtsvækkende er det, at tv’et nu får de samme små apps, som vi kender fra smartphones. Også her er det små applikationer, for eksempel spil, som du kan afvikle direkte på skærmen.

Se også:  Samsung Galaxy Tab S6 Lite [TEST]: Alsidig tablet til stærk pris

Betjenes som en smartphone

Lige nu er det kun i den høje ende af prisskalaen, du finder smart-tv-funktioner i stor skala, men inden for få år vil alle tv’er være smart-tv’er.

Du betjener et smart-tv meget i stil med en smartphone, men med en tv-fjernbetjening, som kan være udstyret med helt nye content-knapper og egen skærm. For at aktivere en funktion – en internetside, en app osv. – klikker du med fjernbetjening på det relevante ikon eller område, og straks aktiveres funktionen. Her kan selv små børn og ældre mennesker uden it-erfaring være med.

[pt id=’2023531′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Smart-tv fra LG. Dette tv fra koreanske LG er et typisk smart-tv med internet apps og video on demand. Klik på billedet for at forstørre.”‘]

Smart-tv fra LG. Dette tv fra koreanske LG er et typisk smart-tv med internet, apps og video on demand. Klik på billedet for at forstørre.

Producenterne af tv-apparater laver aftaler med leverandører af film og musik – eller med tv-stationer, hvor indholdet streames over netværksforbindelsen, så du får ekstra kanaler ud over dem, som du kan få via din kabel-tv-udbyder eller din tagantenne.

En af de vigtigste funktioner på mange smart-tv’er er allerede i dag muligheden for at kunne leje film direkte fra fjernbetjeningen – det, som kaldes video on demand. Derfor er det værd at bide mærke i, hvilke indholdsleverandører dit foretrukne tv-fabrikat har en aftale med. Der skal jo helst være en solid leverandør af gode film.

Se også:  B&O reddet: Henter 400 millioner på aktiemarkedet

Vi testet en række smart-tv. Læs testene her:

B&O Beovision 10
LG 42LW550W
Panasonic TX-42GT30Y

Philips 42PFL7606T
Samsung UE40D70005LU
Sony KDL40EX72

Muligheden for at gå på netværk med tv’et lukker også op for streaming fra din computer eller NAS-server med lagrede film og billeder. Nu er vi efterhånden mange, der har vores film liggende i digital kopi på en harddisk, og så kan man jo lige så godt udnytte denne mulighed frem for at skulle finde en dvd- eller Blu-ray-disk frem, lægge den i afspilleren osv.

Har du et trådløst netværk med 802.11g-standarden, er det hurtigt nok til at streame video i HD-opløsning.

Nu er det ikke alle smart-tv’er, der er født med indbygget trådløst net. Har de ”kun” ethernet-tilslutning, kan du koble routeren til med kabel, og du er sikret en meget hurtig forbindelse.

Eller du kan udstyre tv’et med en særlig WiFi-dongle, der modtager det trådløse netværkssignal og sender det ind i tv’et.


TAGS
B&O
LG
Panasonic
Philips
Samsung
Smart TV
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S