Home » Skærm » Nu skal computeren også have 4K
Nu skal computeren også have 4K

Nu skal computeren også have 4K

Share

Det vælder frem med UHD-skærme til computere – med fire gange så høj opløsning, som de full HD-skærme, der er almindelige i dag. Samtidig er priserne styrtdykket på skærmene, der giver dig en helt ny og fantastisk skærmoplevelse

UHD-skærme med 4K-opløsning er ikke længere en stor nyhed.

Gennembruddet i tv-verdenen kom for et par år siden, og i 2014 så vi næsten alle producenter af pc-monitorer lancere computerskærme med den ekstra finkornede opløsning. Nyt er det til gengæld, at det vælder frem med 4K-nyheder, og at prisen på dem styrtdykker.

Nu fås computerskærme med 4K-opløsning og i formatet 28” for under 4000 kroner, viser Datatid TechLifes første stortest af 4K-monitorer. Den viser også, at du kan få en professionel skærm i ultrahøjopløsning for omkring 10.000 kroner. Og så er UHD-skærme pludselig meget interessante, og du skal overveje, om det er nu du skal udskifte din full HD-skærm med en UHD-skærm, der teknologisk er ”up to date” de næste fem år.

Skærme med flere nyheder

Det er tydeligt, at skærmproducenterne og ikke mindst de, der producerer panelerne til skærmene, har været hurtige til at få produktionen op i hastighed. De har set et nyt marked åbne sig – at der er mulighed for at sætte gang i en udskiftningsbølge af de helt store dimensioner. Og måske går det sådan, for testen demonstrerer, at kvaliteten allerede nu er udmærket selv på de billige modeller.

Se også:  Den nye OnePlus 7 Pro får vild skærm

De ultraskarpe 4K-skærme er interessante for professionelle brugere, men også for os almindelige computer-ejere, der vil have endnu mere ud af gaming, fotos, video og tv-streaming.

UHD-skærmene byder på andre nyheder. En trend er, at der skal være flere USB-indgange i skærmen, ligesom mange skærme tilbyder både HDMI, displayport og endda VGA.

Det er kun de to første, der kan overføre signal i UHD-opløsning. Men da en UHD-skærm også kan anvendes med lavere opløsning, kan det være praktisk at have de ældre tilslutninger også.

Nogle modeller har også indbygget SD-kortlæser – en god detalje, da det er lettere end at skulle finde en separat kortlæser frem, eller sætte kortet i en pc, du har tilsluttet skærmen.

Se også:  Philips 272B7QPJEB [TEST]: Optimal opløsning sikrer guldet!

En tredje, virkelig interessant trend er billed i billed-funktion, hvilket betyder, at du kan have to kilder tilsluttet skærmen samtidig og se billedet fra dem begge på samme tid – eller skifte frem og tilbage mellem dem. Særdeles praktisk, da du så kan have din computer tilsluttet og samtidig se film fra en Blu-ray-afspiller, et tv, en settop-boks eller måske en spillekonsol.

Skærme med ekstra høj opløsning er med andre ord kommet for at blive og skal du skifte skærm, kan du lige så godt give den fuld gas og købe en UHD-monitor, der er fremtidssikret.

Du skal blot sikre dig – før du gør noget – at grafikkortet i din computer kan vise skærmbilleder i 4K.

Læs testene her:

Acer XB280HK
AOC u2868Pqu
Dell Ultrasharp U3214Q
Medion Akoya X57299
Samsung U32D970Q
Philips 288P6LJEB
BenQ BL3201

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Ordknuser

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
4K
skærm

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S