Home » AOD Pro » Nu skal chefen være teknologinørd
Nu skal chefen være teknologinørd

Nu skal chefen være teknologinørd

Share

”Ansvaret for it skal op på direktionsniveau. Det er nemlig ikke kun udadtil i forhold til kunderne, det er vigtigt at være velkørende. Det er mindst lige så vigtigt også at være velkørende internt i virksomheden således, at hele virksomhedens ledelsesmæssige og forretningsmæssige strategi spiller optimalt sammen med it-infrastrukturen,” siger Lars Bo Klausen, som af et ærligt hjerte også mener, at de yngre medarbejdere, der typisk har mere interesse for it end de ældre, faktisk også burde repræsenteres i virksomhedens ledelse.

De unge skal høres

Både nutidens unge og kommende generationer vil jo være digitale på en måde, som vi aldrig har set det før, og derfor er det vigtigt, at deres stemme høres oppe på de bonede gulve, hvor der måske stadig sidder nogle chefer, som er lidt støvede i kanten, mener altså Lars Bo Klausen. Han føjer til, at i en del virksomheder er man stadig af den fejlagtige opfattelse, at it blot er en driftsudgift, hvor den it-ansvarlige derfor ofte refererer til finanschefen.

Se også:  Bedste halvår nogensinde for it-branchen

”Det er helt forkert. It-chefen skal referere til direktionen helt på linje med funktioner som salg og marketing. Men det er klart, at udviklingen kører begge veje. Jo højere it-chefen løftes op i hierarkiet, jo vigtigere bliver det også, at han eller hun har sans for virksomhedens forretning – og på toppen af kransekagen sidder så den administrerende direktør, der skal forstå at samle alle trådene,” siger Lars Bo Klausen og understreger, at når det gælder dette vigtige samspil, har vi kun lige kradset i overfladen. 

Tal og fakta om ledere og teknologi

Analysefirmaet Vanson Bourne har i foråret på vegne af VMware interviewet 2250 respondenter i EMEA. Deltagerne i undersøgelsen er 750 business-beslutnings-
tagere, 750 it-beslutningstagere og 750 udviklere af
apps. Alle respondenter er fra organisationer med mindst 500 medarbejdere i enten den private eller den offentlige sektor og omfatter områder som it, finansielle ydelser, detail og engros, sundhed, uddannelse og myndigheder.

Se også:  Vild vækst i IT-branchen giver desperat mangel på mandskab

Ifølge undersøgelsen mener lederne, at det har betydelig værdi for hele organisationen ikke kun at ansætte ledere med teknologierfaring, men også at forfremme medarbejdere med denne baggrund til ledende stillinger.

Som konkrete fordele fremhæver 50 procent af de adspurgte virksomhedsledere, at personer med tech-baggrund i topledelsen øger effektiviteten i hele organisationen. 42 procent mener, at det forbedrer virksomhedernes business-performance, mens 40 procent vurderer, at innovationspotentialet øges.

TAGS
it-branchen
IT-direktør
ledelse
virksomhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S