Home » Erhverv » Nu satser Danmark for alvor på health tech
Nu satser Danmark for alvor på health tech

Nu satser Danmark for alvor på health tech

Share

Et stigende antal danske virksomheder og iværksættere arbejder på nye teknologiske løsninger til gavn for danskernes sundhed. En pulje på 23,4 millioner kroner fra Indu-striens Fond skal nu bruges til at gøre Danmark til et internationalt knude-punkt for health tech

”Danmark har i dag en velfungerende sundhedssektor og rummer nogle af verdens mest innovative virksomheder på området. Men potentialet for at udvikle nye velfærdsløsninger og generere ny vækst er fortsat stort. I et nyt projekt sigtes der således efter at gøre Danmark endnu mere attraktiv for iværksættere og investorer med fokus på sundhed.

Samtidig skal talenter, teknologi og ny viden tiltrækkes. På den måde bliver Health Tech Hub Copenhagen og projektet tilsammen til et interessant initiativ for den etablerede industri, som på denne måde får adgang til nye kompetencer og idéer”. Det siger administrerende direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond.

Se også:  Kunstig intelligens skal forudsige corona-patienters risiko for respirator

Bag initiativet står foreningen Health Tech Hub Copenhagen, der er stiftet sammen med Dansk Industri og netop har indgået partnerskab med Netcompany samt Roche Diagnostics. Hub’et blev etableret i december 2018 og huser allerede 14 opstartsvirksomheder, lige som man oplever stor interesse fra såvel danske som globale investorer.

At Industriens Fond har valgt at bakke op om initiativet betyder, at man over de næste 4 år ifølge direktør og stifter af Health Tech Hub Copenhagen, Jesper Grønbæk, for alvor får mulighed for at realisere sine ambitioner.

Et centrum for innovation

Health Tech Hub Copenhagen samler iværksættere under ét tag med henblik på at skabe et innovativt miljø med adgang til ekspertviden, matchmaking mellem de enkelte opstartsvirksomheder, investorer og etablerede virksomheder samt sparring og rådgivning om blandt andet adgang til kapital og juridisk bistand. Ifølge Lars Frelle-Petersen, der er direktør i

Se også:  5G-protester på vej mod danske byer

Dansk Industri kan det danske sundhedsvæsen i samspil med sundhedsindustrien blive et pejlemærke og en inspirationskilde for resten af verden i forhold til at skabe de bedste sundhedsteknologiske løsninger til gavn for patienter – både i Danmark og i udlandet.

”Bevillingen fra Industriens Fond er en stor håndsrækning til at kunne indfri netop dette. Health Tech Hub Copenhagen ønsker at samarbejde og skabe nye løsninger på tværs af offentlige og private aktører. Det skal ske i samspil med sundhedsvæsenet, og vi har store ambitioner om at forbedre sundheden for alle mennesker ved at styrke opstartsvirkskomhederne indenfor Health Tech. Desuden skal vi samle økosystemet og understøtte hele sundhedsindustrien gennem innovation og digitalisering”, siger Jesper Grønbæk fra Health Tech Hub Copenhagen.


TAGS
Dansk IT
health
sundhed
sundhedsteknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S