Home » Transport » Harley-Davidson kommer med elektriske motorcykel
Harley-Davidson kommer med elektriske motorcykel

Harley-Davidson kommer med elektriske motorcykel

Share

LiveWire er Harley-Davidsons første bud på en motorcykel med elmotor. Den laver stort set ikke en lyd og når fra 0-100 km/t på tre sekunder. Den er ude i Danmark inden for nærmeste fremtid

Det kan muligvis være en fryd for den der sidder på kværnen, at drøne igennem byens tætte gader med en infernalsk larm, men for alle andre er det ærlig talt en plage.

Heldigvis er den elektriske evolution også nået til motorcyklerne. Verdens vel nok mest ikoniske motorcyklerbrand fremviste tidligere på året deres bud på en elektrisk motorcykel, og nu kommer den på markedet.

Fin rækkevidde

LiveWire er navnet på den nye el-motorcykel, som er skabt i et design, der både har træk fra de klassiske maskiner og peger fremad med et mere futuristisk look.

Se også:  Her er Volvos bud på fremtidens elbil

Elmotoren giver stort set lydløs kørsel, så hverken føreren eller færdende i nærheden forstyrres af larm.

Den er fuldt automatisk, uden gear og kobling, så alt du skal gøre for at komme frem er at dreje på håndtaget. På kun tre sekunder går den fra 0-100 km/t.

LiveWire oplades ved almindelige offentlige ladestandere, og er kompatibel med Turbo-opladere, så du har 80 procent strøm på cirka 80 minutter. Den klarer cirka 158 kilometer på en opladning ved bykørsel.

Smart teknologi

LiveWire har syv køreindstillinger med en specifik kombination af effekt, regenerering, gasrespons og indstillinger for traktionskontrol. Der er fire forprogrammerede indstillinger: sport, vej, rækkevidde og regn. Derudover kan føreren selv oprette tre køreindstillinger. De tilgås fra en touchskærm på styret, hvor der er også er navigation og mange andre features.

Se også:  Polestar på COP26: Elbiler er kun begyndelsen

Der er desuden tænkt på sikkerheden med avanceret chassiskontrol, elektronisk bremsekontrol og motorteknologi, der hjælper dig ved acceleration og nedbremsning, både ved kørsel ligeud og i sving.

Smarte features er der selvfølgelig heller ikke mangel på, desværre kræver det et abonnement at få adgang til strømniveau, sikkerhedsalarmer, sporing og andet via din mobil.

Prisen for Livewire starter på 281.900 kroner. Den kan forudbestilles her og skulle være klar til levering inden måneden er omme.


TAGS
elektriske transportmidler
harley-davidson
motorcykel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S