Home » Netværk » Nu kommer 4G+ til de største byer
Nu kommer 4G+ til de største byer

Nu kommer 4G+ til de største byer

Share

Telenor er i gang med at opgradere 430 mobilmaster i de største byer til 4G+, som giver dobbelt kapacitet og hastighed på mobilt bredbånd.

Hvis man befinder sig i en af de største byer og spotter et lille ”+” efter 4G-tegnet i smartphonens display, er der en god forklaring på det. Telenor er nemlig i gang med endnu en opgradering af mobilnetværket for at følge med den hastige stigning i forbruget af mobilt internet på de små internet-maskiner – smartphones – som flere og flere har på sig altid.

Telenor udvider kapaciteten i 4G-nettet med carrier aggregation, der også går under betegnelsen 4G+. Den nye 4G-teknik rulles netop nu ud på udvalgte mobilmaster i og omkring centrum af nogle af Danmarks største byer, nemlig København, Aarhus, Aalborg, Odense og Roskilde.

Mere plads på den digitale motorvej

Flest mobilmaster med 4G+ står der i København, hvor det mobile dataforbrug er størst på grund af det store areal og befolkningsunderlag. Forudsætningen for at få adgang til 4G+ er, at man har en smartphone, der understøtter den nye teknologi (se masternes placering samt listen over telefoner nedenfor).

Se også:  Islands tele-direktør: "Intet indikerer, at Huawei er usikkert"

”Vi starter med at opgradere til 4G+ i de største byer, fordi det er dér, kapaciteten i mobilnettet er mest under pres. Måned for måned stiger kundernes brug af mobildata, fordi flere og flere får smartphones, som bruges flittigt til mails og nyheder med, når de er på farten, men i stigende grad også til at se tv og video, som lægger beslag på meget kapacitet i mobilnettet. Med 4G+ lægger vi billedligt talt et ekstra spor på den digitale motorvej de steder, hvor det trækker op til kødannelse, fordi mange bruger deres smartphones på samme tid,” siger Telenors netværksdirektør Peter Nødbak. 

100 master med 4G+ i år

Den nye teknologi gør det muligt for Telenor at lægge to frekvensblokke sammen og dermed fordoble båndbredden, så mobilkunderne får gode gennemsnitlige datahastigheder, selvom tv- og videotjenester lægger pres på kapaciteten i mobilnettene.

Se også:  TDC testet som Danmarks bedste mobilnet

100 af Telenors mobilmaster i de største byer udstyres med 4G+ inden udgangen af i år, og 330 flere master følger efter i første kvartal 2016. De master, som nu opgraderes, kører på enten 1800 MHzeller 2600 MHz-frekvensen.

Allerede inden udrulningen af carrier aggregation er gjort færdig, er næste løft af datahastigheden i mobilnetværket så småt på vej. I samarbejde med Intel er Telenor nemlig ved at teste tredobbelt carrier aggregation, der gør det muligt at lægge tre frekvensblokke á 20 MHz båndbredde sammen og dermed opnå tredobbelt båndbredde på 4G-mobilnettet. Telenor forventer at opgradere 80 master i de største byer med til tredobbelt båndbredde inden udgangen af første kvartal 2016.


TAGS
4G
mobilnet
mobilt bredbånd
Telenor
teleselskab

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S