Home » Transport » Nu kan elbilen oplades på 10 minutter
Nu kan elbilen oplades på 10 minutter

Nu kan elbilen oplades på 10 minutter

Share

En ny teknologi gør det muligt at få næsten fuld strøm på elbilen i løbet af kun ti minutter. Teknologien skal samtidig slide mindre på batteriet end nuværende løsninger

Det er rækkevidden og opladningstiden, der er den største barriere for at folk udskifter deres gamle benzinslugere med moderne, miljøvenlige elbiler.

Men måske den bekymring snart er helt borte, for med en ny teknologi, er det muligt at lade bilbatteriet op til tæt næsten fuld kapacitet (cirka 80 procent) på kun ti minutter.

Batteriet opvarmes

Det er et hold fra Penn State University, der har udviklet teknologien, som ganske enkelt fungerer ved, at batteriet varmes op, inden strømmen skydes ind for fuld kraft. Normalt ophedes batteriet som en bivirkning af den hurtige opladning, og ved for voldsom spænding kan det forårsage skader og få batteriet til at brænde sammen.

Se også:  Volkwagens elbil er kåret som Årets Bil 2021

Den nye teknologi går problemet i møde. Opladningen sker i et batteri, der allerede er varmet op til 60 grader. Dermed er det klar til den store strømindsprøjtning, og man har samtidig fuld kontrol over varmeudviklingen. Efter opladningen køles batteriet hurtigt ned igen. Hvis det bevarer den høje temperatur på 60 grader, kan det skade batteriet, men sker nedkøling indenfor de ti minutter, er påvirkningen faktisk lavere end ved almindelig opladning, hævder Chao-Yang Wang, professor ved Penn State.

Længere levetid

Teknologien skal således også bidrage til at holde batteriet længere i live. Den skal kunne levere op til 2500 opladninger, før batteriet dør.

Se også:  Polestar 2 [TEST]: Stærk Tesla-rival med Google ombord

Metoden er afprøvet, og man har med held kunne oplade biler til næsten 500 kilometers kørsel på ti minutter.

Før vi kommer til at se den implementeret i ladestandere, er der dog nogle sikkerhedsfaktorer, der skal undersøges nærmere, da så høj en ophedning af batteriet almindeligvis anses for uholdbart.


TAGS
elbil
opladning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S