Home » Mobiltelefon » Nu kan du udskifte kameraet på din smartphone
Nu kan du udskifte kameraet på din smartphone

Nu kan du udskifte kameraet på din smartphone

Share

Har du en Fairphone, så du kan nu opgradere kameraet uden at udskifte hele mobilen. Fairphone har lanceret nye kameraer til Fairphone 3 og Fairphone 3+

I elektronikbranchen har hurtig teknologisk udvikling fået forbrugerne til at tro, at det næste store spring er lige rundt om hjørnet. I virkeligheden er den seneste gadget sjældent altafgørende, og smartphones bliver til stadighed mere og mere lig hinanden med kun mindre opgraderinger fra den ene model til den næste.

Det mindset betyder, at der hver år bliver solgt over 1,4 milliarder smartphones – og som ofte blot erstatter velfungerende smartphones, som fungerer fint. I gennemsnit beholder forbrugere deres smartphone i 2,7 år, og mindre end 5 procent af materialerne fra en udskiftet smartphones kan genbruges. Det bidrager til, at elektronisk affald (e-waste) er den hurtigst voksende affaldsgruppe på kloden. Det massive overforbrug dræner de naturlige ressourcer og bidrager til social og miljømæssig ulighed i hele forsyningskæden fra miner til fabrik.

Se også:  Nokia XR20 [TEST]: Robust smartphone – håndværker i habit

Denne udfordring forsøger Fairphone at overkomme ved at lade brugerne skifte komponenterne ud på deres smartphones, så man slipper for at købe en ny mobil og smide den gamle ud, hver gang noget skal opgraderes.

Så selvom Fairphone 3+ lige er kommet med et nyt og forbedret kamera, så kan du faktisk også få glæde af dette, hvis du holder fast i din gamle Fairphone 3. Kameramodulet til Fairphone 3+ kan nemlig købes separat, og sættes i en Fairphone 3.

Fairphone 3+.

Fairphone 3+.

Køb det nu og spar penge

Modulet koster kun 70 euro indtil udgangen af september og 94,90 euro efter den 1. oktober. Udskiftningen af kameramodulet kan klares hjemme i stuen på spisebordet med den medfølgende skruetrækker.

Se også:  Her er den største trussel mod din nye iPhone

Dette opfordrer brugere til at beholde deres smartphones længere, samtidig med at de let får adgang til den nyeste funktionalitet på samme tid. Fairphones nylige Impact Report beviste, at ved at beholde Fairphone 3 eller andre mobile enheder i fem til syv år – en af Fairphones vigtigste ambitioner – kan man reducere telefonens CO2-fodaftryk med 28-42%. Der er dog stadig mange industrielle barrierer for smartphone-levetid, herunder fortsat softwarestøtte og sikring af langtidstilgængelighed af reservedele.


TAGS
fairphone
Mobilkamera
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S