Home » Mobiltelefon » Nu kan du reparere din egen iPhone – Apple giver adgang til reservedele
Nu kan du reparere din egen iPhone – Apple giver adgang til reservedele

Nu kan du reparere din egen iPhone – Apple giver adgang til reservedele

Share

Apple tilbyder adgang til originale reservedele og værktøjer, så man kan reparere sin iPhone og inden længe også sin Mac-computer

En smadret skærm på en iPhone er ikke noget særsyn. Det er noget mange vælger at leve med indtil de, måske alt for tidligt, kasserer en smartphone, son ellers er fuldt fungerende. Det samme gælder, hvis batteriet bliver slidt eller kameraet går i stykker. Det er ikke optimalt for privatøkonomien og heller ikke for miljøet, da det bidrager til unødigt elektronikaffald.

Apple er derfor klar med et nyt tiltag for at forlænge levetiden af deres produkter. Fremover behøver man ikke indlevere sine Apple-produkter hos en reparatør og betale dyre arbejdstimer for at få den fikset. Man kan gøre det selv.

Se også:  Ny iPad: Store forbedringer og dobbelt så meget lager til samme pris

Apple tilbyder originale reservedele og specielværktøjer til reparation af deres produkter. I første omgang til iPhone 12 og 13, med fokus på de mest udsatte dele – skærm, batteri og kamera. Fra starten af næste år vil man også kunne reparere en Mac med M1-processor.

Kræver teknisk snilde

I en ny butik tilbydes mere end 200 individuelle reservedele og værktøjer. Apple understreger dog at selvreparation ikke er for alle og enhver.

“Reparation via selvbetjening er beregnet til individuelle teknikere, som har den nødvendige viden og erfaring til at reparere elektroniske enheder. For størstedelen af kunderne vil et besøg hos en professionel reparationsudbyder med certificerede teknikere, som bruger originale Apple-reservedele, være den sikreste og mest pålidelige måde at få klaret en reparation på,” skriver Apple i sin pressemeddelelse, hvor processen beskrives på følgende vis:

Se også:  Apple afholder event 20. april - og du er inviteret

“Det er vigtigt, at kunderne starter med at læse reparationsvejledningen for at sikre, at de kan udføre en reparation på sikker vis. Derefter skal kunderne bestille de originale Apple-reservedele og -værktøjer ved hjælp af Apples Online Store til reparation via selvbetjening. Efter reparationen får kunder, som returnerer deres brugte del til genbrug, tilskud til deres køb.”

Det bliver amerikanerne der i første omgang tilbydes muligheden for selvreparation, men i løbet af 2022 udvides ordningen til flere lande, uden det specifikt nævnes hvilke. Om Danmark er på listen vides således ikke endnu.

Apple iPhone 13 Pro Max [TEST]: Den bedste iPhone i mange år


TAGS
Apple
reparation
reservedele

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S