Home » Transport » Nu kan du lægge kørekortet på mobilen: Sådan bruger du den nye app
Nu kan du lægge kørekortet på mobilen: Sådan bruger du den nye app

Nu kan du lægge kørekortet på mobilen: Sådan bruger du den nye app

Share

Fra i dag kan danskerne lade deres fysiske kørekort blive hjemme i skuffen, når de kører bil. En ny kørekort-app er klar til mobilen, så kørekortet altid er lige ved hånden

Danskerne behøver ikke længere huske det fysiske kørekort, når de skal køre bil. Fra i dag er det nemlig muligt at downloade en digital udgave af kørekortet, der både fungerer som gyldigt kørekort i Danmark og som ID-bevis i lighed med det velkendte lyserøde kørekort.

Appen ”Kørekort” ligger klar til download til både Android og iOS (dog var den ikke her til formiddag tilgængelig på Android endnu).

Sådan bruger du den:

  • Download “kørekort”-appen (det kan være nødvendigt at søge med “” for at finde den)
  • Log ind med NemID
  • Scan dit pas og hent den billedfil, som er i alle pas. Det sikrer, at billedet kun ligger på ens egen telefon og ikke lagres andre steder.
Gælder kun i Danmark

Ved fremvisning af kørekort-appen til politiet, vil politiet scanne den indbyggede QR-kode for at bekræfte gyldigheden. QR-koden er dynamisk, hvilket både højner sikkerheden og giver mulighed for, at politiet kan se billedet i egen app – uden at man er nødt til at give sin telefon til betjenten.

Se også:  Nu kan du betjene din Kia-bil med mobilen - ny app klar

Den nye kørekort-app er et frivilligt tilbud, og man skal fortsat beholde sit fysiske kørekort – også når man har downloadet appen. Det digitale kørekort er desuden kun gældende inden for Danmarks grænser.

Kørekortet bliver det første ID-bevis i Danmark, der bliver digitalt. I løbet af 2021 lanceres også det gule sundhedskort i en digital udgave.

Altid ved hånden

Appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Transportministeriet, Færdselsstyrelsen, Justitsministeriet og Rigspolitiet.

I Transport- og Boligministeriets pressemeddelelse siger Finansminister Nicolai Wammen:

“Fra i dag kan danskerne tage kørekortet med på mobilen, så det altid er ved hånden – også selv om man skulle have glemt sin pung derhjemme. Det digitale kørekort er et af de første af sin slags i verden, og det er udviklet med fokus på sikkerhed og brugervenlighed. Med appen har man altid et gyldigt og sikkert ID på sig, når man har behov for at identificere sig i dagligdagen, ligesom man ikke risikerer en bøde, hvis man skulle glemme det fysiske kørekort. På den måde er appen et enkelt digitalt værktøj, som gør hverdagen lidt lettere for danskerne. Den mulighed tror jeg mange vil tage godt imod.”

Se også:  Fords biler advarer om indbrud på din smartphone

Transportminister Benny Engelbrecht tilføjer:

“Det er naturligt, at teknologien følger med vores behov, og telefonen har efter-hånden overtaget stort set alle tegnebogens funktioner. Den nye kørekort-app er med til at understøtte, at alle bilister har det lovpligtige kørekort med i lommen, når de sætter sig bag rattet, fordi det fremover er muligt at have kørekortet både på telefonen og i pungen. Man skal dog huske at lade telefonen ligge i lommen mens man kører, for det er fortsat forbudt og farligt for trafiksikkerheden, at betjene en håndholdt mobiltelefon når man kører.”


TAGS
Bil
kørekort

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S