Home » Betalingssoftware » Nu kan du blive Danmarksmester i Excel
Nu kan du blive Danmarksmester i Excel

Nu kan du blive Danmarksmester i Excel

Share

Nu er der anerkendelse på vej til alle danske regnehajer, taljonglører og tabelmagikere, der kan ting med Excel, vi andre blot kan drømme om. Den 11. februar afholder Microsoft nemlig danmarksmesterskaberne i Excel. Her får Danmarks dygtigste Excel-brugere mulighed for at vise, at kreativitet også kan være en del af formlen, når de bliver testet i discipliner som 100 meter regneark, Graf-ballet og Formel-brydning.

Det er over 30 år siden, at Excel så dagens lys. Siden er Excel vokset sammen med brugerne. Fra at være et enkelt, digitalt regneark er Excel i dag, som en del af Det nye Office, med til at definere det moderne arbejdsværktøj. Programmet er uden sammenligning det mest anvendte program til databehandling, datarens og analyse. Som navnet antyder, handler Excel om at excellere – gøre tingene bedre, mere effektivt.

”Stort set alle kan få noget konstruktivt ud af at bruge Excel – det er uanset, om man kun åbner Excel engang imellem og benytter standardfunktionerne, eller om man anser Excel som et fuldstændig uundværligt værktøj, man baserer enormt vigtige beslutninger på,” siger Anne-Marie
Gjellerup, Office Product Marketing Manager hos Microsoft Danmark, og fortsætter:

Se også:  Hvordan laver jeg en graf i Excel? – her viser vi genvejene

”Ved at kåre en Danmarksmester i Excel vil vi hylde de mange mennesker, der har særlig sans for tal og tabeller, og som kan gennemskue et hav af data. De, som kan se systemet i tabelkaosset, og som kan hjælpe os andre med overblik og indsigt. Hvad end det er den rutinerede finansdirektør eller den skarpe studerende.”

Udviklet til det moderne arbejdsliv

Den første udgave af Excel blev lanceret helt tilbage i 1985 – først til Apples Macintosh og senere, i 1987, til Windows. Programmet har undergået en drastisk udvikling de sidste 30 år. I dag bruges Excel til alt lige fra husholdningsbudgetter til analysegrundlag for forretningsstrategiske beslutninger. Excel er en del af Office-pakken, som i dag bruges af 1,2 milliarder brugere verden over.

I dag sælges Office hovedsageligt som et abonnement, hvori Excel indgår – her udvikles og opdateres programmerne løbende i takt med brugernes behov for nye måder at kommunikere, samarbejde og videndele på. Excel er med til at sætte barren for, hvordan data bruges til at skabe indsigt ude i virksomhederne, og ikke mindst hvordan data kan kommunikeres ved hjælp af visuelle grafer og nye analyseværktøjer.

Se også:  Nu kan du lave formler på en helt ny måde i Excel

Gennem tiden er der dog også set mange bud på, hvordan Excel kan bruges kreativt. Bl.a. til at skabe traditionel japansk kunst, rollespil, musikvideoer og pixel art. Det bliver dog ikke musikvideoer og kunst, deltagerne bliver testet i, siger Anne-Marie Gjellerup: ”I mesterskaberne bliver deltagerne testet i forskellige discipliner, og de bliver testet både på tid og på analytisk tænkning. Udover klassiske discipliner kommer vi også til at køre en freestyle-runde i finalen, som Microsoft Gold Learning Partner 4D A/S har udviklet, hvor deltagerne skal udforske Det nye Office og Power BI – hvilket vil sige, at de skal tænke lidt mere visuelt og fremstille data, så vi andre dødelige også forstår indholdet.”

Konkurrencen

Der vil være to kvalifikationsrunder, hvor deltagerne skal igennem tre forskellige opgaver:
* 100 meter regneark
* Graf-ballet
* Formel-brydning

Tre finalister går videre til finalen, som finder sted den 11. februar i Microsofts nye domicil på Kanalvej i Lyngby. Der vil være mulighed for at følge finalen live via Skype-broadcast.


TAGS
Excel
kontorprogram
Office

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S