Nu kan du blive Danmarksmester i Excel

Nu kan du blive Danmarksmester i Excel

Share

Nu er der anerkendelse på vej til alle danske regnehajer, taljonglører og tabelmagikere, der kan ting med Excel, vi andre blot kan drømme om. Den 11. februar afholder Microsoft nemlig danmarksmesterskaberne i Excel. Her får Danmarks dygtigste Excel-brugere mulighed for at vise, at kreativitet også kan være en del af formlen, når de bliver testet i discipliner som 100 meter regneark, Graf-ballet og Formel-brydning.

Det er over 30 år siden, at Excel så dagens lys. Siden er Excel vokset sammen med brugerne. Fra at være et enkelt, digitalt regneark er Excel i dag, som en del af Det nye Office, med til at definere det moderne arbejdsværktøj. Programmet er uden sammenligning det mest anvendte program til databehandling, datarens og analyse. Som navnet antyder, handler Excel om at excellere – gøre tingene bedre, mere effektivt.

Se også:  Noter på den digitale måde

”Stort set alle kan få noget konstruktivt ud af at bruge Excel – det er uanset, om man kun åbner Excel engang imellem og benytter standardfunktionerne, eller om man anser Excel som et fuldstændig uundværligt værktøj, man baserer enormt vigtige beslutninger på,” siger Anne-Marie
Gjellerup, Office Product Marketing Manager hos Microsoft Danmark, og fortsætter:

”Ved at kåre en Danmarksmester i Excel vil vi hylde de mange mennesker, der har særlig sans for tal og tabeller, og som kan gennemskue et hav af data. De, som kan se systemet i tabelkaosset, og som kan hjælpe os andre med overblik og indsigt. Hvad end det er den rutinerede finansdirektør eller den skarpe studerende.”

Udviklet til det moderne arbejdsliv

Se også:  Microsoft lancerer chat-funktion i Office

Den første udgave af Excel blev lanceret helt tilbage i 1985 – først til Apples Macintosh og senere, i 1987, til Windows. Programmet har undergået en drastisk udvikling de sidste 30 år. I dag bruges Excel til alt lige fra husholdningsbudgetter til analysegrundlag for forretningsstrategiske beslutninger. Excel er en del af Office-pakken, som i dag bruges af 1,2 milliarder brugere verden over.

I dag sælges Office hovedsageligt som et abonnement, hvori Excel indgår – her udvikles og opdateres programmerne løbende i takt med brugernes behov for nye måder at kommunikere, samarbejde og videndele på. Excel er med til at sætte barren for, hvordan data bruges til at skabe indsigt ude i virksomhederne, og ikke mindst hvordan data kan kommunikeres ved hjælp af visuelle grafer og nye analyseværktøjer.

Del denne