Home » Software » Nu kan du billedbehandle på nettet
Nu kan du billedbehandle på nettet

Nu kan du billedbehandle på nettet

Share

I takt med at browsere er blevet mere og mere potente, kan de nu håndtere avancerede opgaver som billedbehandling via stærke webtjenester som Sumopaint og Pixlr

Flere og flere opgaver kan rykkes på nettet og klares med hjælp fra stærke webprogrammer, der ikke fylder på harddisken og samtidig kan åbnes fra enhver pc med en browser.

Denne udvikling gør sig heldigvis også gældende for billedprogrammer, hvor der nu findes avanceret redigering frit tilgængelig – og i de bedste tilfælde helt på højde med regulære programmer som Gimp, Paint.net og Inkscape. Ja enkelte onlinetjenester tager kampen op med selveste Photoshop.

Hos både Sumopaint og Pixlr er den grundlæggende struktur og redigeringsmuligheder et stykke hen ad vejen ens med mægtige Photoshop – bortset fra at onlinetjenesterne er helt gratis at anvende. Et billede kan stadig bygges op af mange lag, farver og kanter kan skærpes, man kan lege med kunstneriske filtre og effekter, tilføje tegninger, figurer og tekst, have flere billeder åbne på samme tid, så der kan klippe-klistres imellem dem og gås frem og tilbage i redigeringshistorikken.

Se også:  Guide: Kom i gang med Photoshop – del 3

Et billede kan tegnes fra bunden eller hentes ind i browservinduet via et link til et webbillede. Enten fra harddisken eller i Pixlrs tilfælde fra ens Facebook-, Flickr- eller Google Picasa-konto. Og billedet gemmes de samme steder efter endt redigering. Gemmer man i Sumopaint eller Pixlrs egne formater, kan de forskellige lag i billedet bevares, hvorimod det gøres ”fladt”, hvis man gemmer i jpg, png eller et tredje format.

[pt id=’2020439′ size=’large’ link=’file’]

 

Åbner endda Photoshop-filformat

Pixlr lægger for alvor pres på Photoshop-fans ved også at tilbyde åbning af almindelige Photoshop-filer i psd-format og at kunne bevare de enkelte lag, billedet er bygget op af her.

Der findes spændende alternativer til de to nævnte Photoshop-kloner. Er du ikke glad for den ret tro kopi af Photoshops programmenu, kan tjenesten FotoFlexer anbefales med sit simplere og mere hjemmeside-lignende udseende.

Se også:  4 fantastiske gratis-programmer

En anden populær konkurrent, Picnik, der dog lukkede ned i april måned efter at være blevet opslugt af Google, står til at blive integreret fuldt ud i web-udgaven af Picasa, som derved boostes med et væld af herlige redigeringsmuligheder. Bruger du i forvejen Picasa til at gemme dine billeder på nettet, er dette nok en bedre og mere integreret løsning end at hoppe over vejen til Sumopaint, Pixlr eller FotoFlexer. Både Picasa og Sumopaint fås som almindeligt program til download, mens Pixlr fås som smartphone-app til Android og iOS under navnet Pixlr-o-matic.

www.pixlr.com
www.sumopaint.com
www.fotoflexer.com
www.picnik.com
www.picasaweb.google.com

[pt id=’2020440′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Der er overraskende komplekse funktioner i de billedbehandlings-programmer du kan bruge online.”‘]

Der er overraskende komplekse funktioner i de billedbehandlings-programmer, du kan bruge online.


TAGS
Billedredigering
Fotoflexer
Guide
Picnik
Pixlr
Sumopaint
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S