Home » Apps » Nu kan din smartphone forhindre brand og indbrud
Nu kan din smartphone forhindre brand og indbrud

Nu kan din smartphone forhindre brand og indbrud

Share

Nyt system kan øge sikkerheden i private hjem via en app til iPhone og
Android. I forhold til traditionelle alarmløsninger muliggør det både
kortere responstider og betydelige besparelser

Danmark ligger år efter år i toppen af de europæiske indbrudsstatistikker. I 2014 blev der ifølge Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter registreret 36.000 indbrud i danske hjem, hvilket betyder, at vi har flere indbrud per indbygger end Tyskland, Norge og Sverige tilsammen. Det vil et nyt tiltag fra aarhusianske Alarmhjælp.dk nu gøre noget ved.

Virksomheden har netop lanceret et alarmsystem, der styres via mobilen. Systemet er baseret på en app, der enkelt kobler en traditionel tyverialarm sammen med husstandens egne samt naboers og bekendtes smartphones. Man vælger selv hvis.

“I dag har alle en smartphone på sig, og i vores nye tjeneste kombinerer vi dem med traditionelle alarmsystemer, som der findes tusindvis af i de danske hjem. App’en giver en melding, hvis alarmsystemet detekterer røg eller registrerer et indbrud, og systemet finder via smartphonen den nærmeste person, som hurtigst kan komme frem. Typisk vil en person kunne være fremme i løbet af få minutter med systemet, mens det ofte tager en halv time for alarmselskabernes vægtere at komme frem. Især ved brand er det alt for sent, forklarer Søren Aldenryd, iværksætteren bag Alarmhjælp.dk.

Se også:  Fords biler advarer om indbrud på din smartphone

Det nye system er baseret på, at man ejer sin egen alarm, og kan kobles sammen med allerede installerede alarmer såvel som nye, der gøres mere effektive. Samtidig kan der tilkobles webkameraer til systemet, så man via mobilen kan sikre sig, at der er tale om en reel alarm, før man reagerer. Endelig kan systemet også overvåge de installerede alarmsystemer og sikre, at de virker, som de skal. Brugertests fra Alarmhjælp.dk viser, at systemet samlet skaber en øget følelse af tryghed hos dets brugere, og den månedlige pris er 29 kroner, hvilket er en brøkdel af prisen på et normalt alarmabonnement.

Se også:  Trådløs klokke holder øje med hoveddøren

Fem gode sikringsråd

Eksperterne hos Alarmhjælp.dk, der også har udgivet en gratis e-bog om tyverisikring, har opstillet fem generelle forholdsregler, som man bør tage for at sikre sin bolig mod indbrud og brand:

1. Sørg for at sikre huset med gode låse på døre og vinduer.
2. Beskær hække og træer, så indbrudsforsøg nemmere kan opdages af naboer eller forbipasserende.
3. Anskaf en brandalarm, der kan sende meldinger ved brand- og røgudvikling. Det er særlig vigtigt, hvis der bor husdyr i hjemmet. Alarmen kan kobles på Alarmhjælp.dk’s app.
4. Installer en tyverialarm, der stresser tyven og kan sende meldinger. Gode alarmråd findes på www.alarmtips.dk. Alarmen kan kobles på Alarmhjælp.dks app.
5. Få dine naboer eller bekendte til at sætte bilen foran huset, tømme postkassen og fylde noget i skraldespanden, når I tager på ferie.


TAGS
alarm
indbrud
overvågning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S