Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan din smartphone forhindre brand og indbrud

Nyt system kan øge sikkerheden i private hjem via en app til iPhone og
Android. I forhold til traditionelle alarmløsninger muliggør det både
kortere responstider og betydelige besparelser.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Danmark ligger år efter år i toppen af de europæiske indbrudsstatistikker. I 2014 blev der ifølge Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter registreret 36.000 indbrud i danske hjem, hvilket betyder, at vi har flere indbrud per indbygger end Tyskland, Norge og Sverige tilsammen. Det vil et nyt tiltag fra aarhusianske Alarmhjælp.dk nu gøre noget ved.

Virksomheden har netop lanceret et alarmsystem, der styres via mobilen. Systemet er baseret på en app, der enkelt kobler en traditionel tyverialarm sammen med husstandens egne samt naboers og bekendtes smartphones. Man vælger selv hvis.

"I dag har alle en smartphone på sig, og i vores nye tjeneste kombinerer vi dem med traditionelle alarmsystemer, som der findes tusindvis af i de danske hjem. App'en giver en melding, hvis alarmsystemet detekterer røg eller registrerer et indbrud, og systemet finder via smartphonen den nærmeste person, som hurtigst kan komme frem. Typisk vil en person kunne være fremme i løbet af få minutter med systemet, mens det ofte tager en halv time for alarmselskabernes vægtere at komme frem. Især ved brand er det alt for sent, forklarer Søren Aldenryd, iværksætteren bag Alarmhjælp.dk.

Det nye system er baseret på, at man ejer sin egen alarm, og kan kobles sammen med allerede installerede alarmer såvel som nye, der gøres mere effektive. Samtidig kan der tilkobles webkameraer til systemet, så man via mobilen kan sikre sig, at der er tale om en reel alarm, før man reagerer. Endelig kan systemet også overvåge de installerede alarmsystemer og sikre, at de virker, som de skal. Brugertests fra Alarmhjælp.dk viser, at systemet samlet skaber en øget følelse af tryghed hos dets brugere, og den månedlige pris er 29 kroner, hvilket er en brøkdel af prisen på et normalt alarmabonnement.

Fem gode sikringsråd

Eksperterne hos Alarmhjælp.dk, der også har udgivet en gratis e-bog om tyverisikring, har opstillet fem generelle forholdsregler, som man bør tage for at sikre sin bolig mod indbrud og brand:

1. Sørg for at sikre huset med gode låse på døre og vinduer.
2. Beskær hække og træer, så indbrudsforsøg nemmere kan opdages af naboer eller forbipasserende.
3. Anskaf en brandalarm, der kan sende meldinger ved brand- og røgudvikling. Det er særlig vigtigt, hvis der bor husdyr i hjemmet. Alarmen kan kobles på Alarmhjælp.dk’s app.
4. Installer en tyverialarm, der stresser tyven og kan sende meldinger. Gode alarmråd findes på www.alarmtips.dk. Alarmen kan kobles på Alarmhjælp.dks app.
5. Få dine naboer eller bekendte til at sætte bilen foran huset, tømme postkassen og fylde noget i skraldespanden, når I tager på ferie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere