Home » Underholdning » Nu kan alle sportskampe optages uden kameramand
Nu kan alle sportskampe optages uden kameramand

Nu kan alle sportskampe optages uden kameramand

Share

Farvel til kameramanden. Nu kommer det kunstigt intelligente kamera, som selv kan sende live fra fodbold, tennis eller basket.

Kameramanden har altid været der. Lige siden de allerførste sort-hvide tv-transmissioner af sportsbegivenheder i 1930’erne i Tyskland og USA – og i Danmark fra 1960’erne. Han stod der i sin hvide skjorte og grå bukser og sikrede, at kameraets objektiv var rettet mod begivenhedernes centrum – der hvor bolden var, eller atletikheltene sprintede af sted. Men det kan snart være slut.

For nu er kunstig intelligens ved at overtage jobbet som kameramand. Faktisk vælder det frem med løsninger til automatisk sportstransmission. Og de bliver billigere og billigere. Om ikke længe kan selv den mindste serie 5-klub transmittere søndagens kamp direkte til fansene i lokalsamfundet. Helt uden kameramand.

Men hvordan kan kunstig intelligens afløse en kameramand i kød og blod? Alle de nye løsninger er bygget op omkring et eller – som regel – flere kameraer. Kameraerne opstilles på strategiske punkter i sportshallen eller på stadionet. Disse kameraer er forbundet til en centralcomputer, som ikke befinder sig på sportsanlægget, men i skyen, dvs. på en eller flere computere et helt andet sted i verden.

Se også:  Få stadion helt ind i stuen med Panasonics mesterlige OLED-tv
Nu kan bolden følges

Disse computere er hjernen i hele systemet. De er nemlig ”kunstigt intelligente” – det vender vi tilbage til – så de på afstand kan styre kameraerne. På den måde kan kameraerne hele tiden følge de centrale begivenheder, for eksempel bolden, på spillepladsen. Og det er det nye. Indtil for få år siden havde man ingen løsning på, hvordan kameraerne skulle kunne fokusere på det vigtige i en kamp her og nu. Den nød har en lang række udviklere knækket nu.

Der findes både professionelle systemer og systemer, som retter sig mod små idrætsforeninger. Det israelske firma PlaySight tilbyder begge muligheder. Siden virksomheden blev stiftet i 2010 har næsten 1000 sportsklubber og flere tv-stationer verden over taget virksomhedens AI-baserede teknologi til sig. Den gør det muligt at automatisere kameraer, så de helt af sig selv kan følge de vigtigste begivenheder i mange forskellige sportsgrene – det kan være inden for tennis, basketball eller fodbold. For eksempel har den britiske basketball-liga taget teknologien til sig, og for fire måneder siden blev den første, automatiserede livestreaming fra en kamp til virkelighed – kampen stod mellem Sheffield Sharks og Newcastle Eagles.

Se også:  Dansk team vil skabe selvkørende webshops

1 2 3 4Næste

TAGS
Fodbold
Kunstig intelligens
sport
videokamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S