Test: Nu har Office-pakken fokus på samarbejde

Test: Nu har Office-pakken fokus på samarbejde

Share

Den nye Office 2016-programpakke fra Microsoft er på overfladen en stilfærdig opgradering, men bagved ligger en helt ny opfattelse, hvad en programpakke af denne type skal kunne.

Microsofts programpakke Office er stadig altdominerende. Mere end en milliard mennesker bruger den. Derfor var der her i efteråret stor interesse for lanceringen af den nye inkarnation, Office 2016, og Microsoft havde da også selv valgt at markere nyheden med verdensomspændende pressearrangementer og en passende mængde ståhej.

Det første møde med nyheden var imidlertid ingen større overraskelse, for der var ikke flere innovationer end forudsagt. På den måde kunne man hurtigt afskrive Office 2016 som årets største luftnummer. Men i virkeligheden er programpakkens nyeste version nærmest lige det modsatte, for nogle af de mere subtile ændringer i den afslører, at Office-pakken skal til at finde en helt ny rolle i vores arbejdsliv.

Se også:  Windows 10 Creators Update forklaret

Microsofts topchef Sarya Nadella har sagt, at Office-pakken skal ”genopfinde produktivitets- og forretningsprocesser i en verden, hvor mobiliteten og skyen kommer først”. For at understøtte denne program-erklæring har Microsoft nu blandt andet gjort det muligt, at flere personer i en arbejdsgruppe skriver, ændrer design eller redigerer i det samme Word-dokument (kun dette program), således at man løbende kan se, hvad en anden person i gruppen foretager sig.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11Næste

Del denne