Test: Nu har Office-pakken fokus på samarbejde

Test: Nu har Office-pakken fokus på samarbejde

Share

Den nye Office 2016-programpakke fra Microsoft er på overfladen en stilfærdig opgradering, men bagved ligger en helt ny opfattelse, hvad en programpakke af denne type skal kunne.

Microsofts programpakke Office er stadig altdominerende. Mere end en milliard mennesker bruger den. Derfor var der her i efteråret stor interesse for lanceringen af den nye inkarnation, Office 2016, og Microsoft havde da også selv valgt at markere nyheden med verdensomspændende pressearrangementer og en passende mængde ståhej.

Det første møde med nyheden var imidlertid ingen større overraskelse, for der var ikke flere innovationer end forudsagt. På den måde kunne man hurtigt afskrive Office 2016 som årets største luftnummer. Men i virkeligheden er programpakkens nyeste version nærmest lige det modsatte, for nogle af de mere subtile ændringer i den afslører, at Office-pakken skal til at finde en helt ny rolle i vores arbejdsliv.

Se også:  Hvert år er et jubelår: Opdatering og jubilæum hos Microsoft

Microsofts topchef Sarya Nadella har sagt, at Office-pakken skal ”genopfinde produktivitets- og forretningsprocesser i en verden, hvor mobiliteten og skyen kommer først”. For at understøtte denne program-erklæring har Microsoft nu blandt andet gjort det muligt, at flere personer i en arbejdsgruppe skriver, ændrer design eller redigerer i det samme Word-dokument (kun dette program), således at man løbende kan se, hvad en anden person i gruppen foretager sig.

Den funktion har konkurrenten, det onlinebaserede Google Docs, haft i mange år. Men Microsofts produkter har altid ligget lidt bagefter de nyeste behov, og i forvejen er Office-pakken jo rigeligt kompleks. Men den nye funktionalitet viser, at ikke kun Windows er ved at tilpasse sig en forandret, mobil verden, hvor vi brugere vil få adgang til alt når som helst og hvor som helst. Med Windows 8 tog Microsoft det første spring ind i den nye tid. Nu er også Office-pakken med på beatet.

Præsentationsprogrammet  PowerPoint er et af grund- programmerne i Office-pakken og indgår i de fleste udgaver.

Præsentationsprogrammet PowerPoint er et af grundprogrammerne i Office-pakken og indgår i de fleste udgaver.


Fornyelse eller nødhjælp
Eller er det bare kunstigt ånde-dræt? Man kan jo spørge sig, om en dinosaur som denne programsamling – i alle dens versioner – har nogen berettigelse i en verden af hurtige apps og fikse skytjenester. Svaret blæser endnu noget i vinden. For nok er Microsoft Office mindre vigtig end tidligere. Mange af de ting, vi arbejder med af pligt og leger med for sjov, udfører vi på mobile platforme. Alligevel kan programpakken ikke undværes, fordi den stadig er den bedste løsning til komplekse arbejdsopgaver på jobbet og derhjemme.

Se også:  Quiz med om styresystemer
Del denne