Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu gør det for alvor ondt på Huawei

Konsekvenserne af handelsblokaden begynder nu at give sig udslag hos Huawei, der er nødt til at fyre ansatte og omstrukturere i virksomheden.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Tonen har ellers været optimistisk hos Huawei, der trods den amerikanske handelsblokade har vist stigende salgstal. Allerede i oktober nåede de et salg på 200 millioner smartphones.

Selvom salget var stigende i 2019 og omsætningen større end det forgående år, matchede væksten ikke de forventede mål.

Nedgang siden handelsblokaden

Stigningen var båret frem af et forrygende salg i starten af året, inden handelsblokaden ramte, men det gik stærkt nedad i andet halvår, faktisk med hele 23 procent.

Udsigterne for 2020 er således mere dystre og Huawei bereder sig på at tendensen vil fortsætte, hvis ikke der åbnes op igen for handel med USA og den helt afgørende samarbejdspartner Google.

Det kommer til at betyde fyringer i den dårligst performende del af ledelsen, hvor op til 10 procent kan risikere at miste jobbet eller blive forflyttet. Der vil også ske omstruktureringer og eventuelt nedskalering i den operationelle del af virksomheden, fortæller Eric Xu, der for tiden sidder på formandsposten i Huawei, i et interview til Bloomberg.

Svært at sælge nye mobiler

Det er ikke fordi Huawei ikke har attraktive produkter på menuen. Producenten står med hvad der ligner en særdeles stærk flagskibsmobil i form af Mate 30 Pro, og i marts kommer efterfølgeren til deres største salgssucces nogensinde, P30 Pro, som var blandt sidste års absolut bedste mobiler. Men begge to er umulige at sælge i Vesten, da de ikke har adgang til Google-apps eller den komplette version af Android.

Til det danske marked har Huawei i stedet valgt at sælge mobiler som Nova 5T - læs vores test her - og senest P Smart Pro, som har den fulde Google-pakke, men mere beskeden teknologi. De blev oprindeligt lanceret i andre dele af verden inden handelsblokaden trådte i kraft og kan derfor komme uden om forbuddet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere