Home » Mobiltelefon » Nu gør det for alvor ondt på Huawei
Nu gør det for alvor ondt på Huawei

Nu gør det for alvor ondt på Huawei

Share

Konsekvenserne af handelsblokaden begynder nu at give sig udslag hos Huawei, der er nødt til at fyre ansatte og omstrukturere i virksomheden

Tonen har ellers været optimistisk hos Huawei, der trods den amerikanske handelsblokade har vist stigende salgstal. Allerede i oktober nåede de et salg på 200 millioner smartphones.

Selvom salget var stigende i 2019 og omsætningen større end det forgående år, matchede væksten ikke de forventede mål.

Nedgang siden handelsblokaden

Stigningen var båret frem af et forrygende salg i starten af året, inden handelsblokaden ramte, men det gik stærkt nedad i andet halvår, faktisk med hele 23 procent.

Udsigterne for 2020 er således mere dystre og Huawei bereder sig på at tendensen vil fortsætte, hvis ikke der åbnes op igen for handel med USA og den helt afgørende samarbejdspartner Google.

Se også:  Huawei lancerer Super Device - skal give bedre betingelser på hjemmekontoret

Det kommer til at betyde fyringer i den dårligst performende del af ledelsen, hvor op til 10 procent kan risikere at miste jobbet eller blive forflyttet. Der vil også ske omstruktureringer og eventuelt nedskalering i den operationelle del af virksomheden, fortæller Eric Xu, der for tiden sidder på formandsposten i Huawei, i et interview til Bloomberg.

Svært at sælge nye mobiler

Det er ikke fordi Huawei ikke har attraktive produkter på menuen. Producenten står med hvad der ligner en særdeles stærk flagskibsmobil i form af Mate 30 Pro, og i marts kommer efterfølgeren til deres største salgssucces nogensinde, P30 Pro, som var blandt sidste års absolut bedste mobiler. Men begge to er umulige at sælge i Vesten, da de ikke har adgang til Google-apps eller den komplette version af Android.

Se også:  Huawei klar med MateView-skærme i Danmark

Til det danske marked har Huawei i stedet valgt at sælge mobiler som Nova 5T – læs vores test her – og senest P Smart Pro, som har den fulde Google-pakke, men mere beskeden teknologi. De blev oprindeligt lanceret i andre dele af verden inden handelsblokaden trådte i kraft og kan derfor komme uden om forbuddet.


TAGS
handelskrig
Huawei

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S