Home » Sikkerhed » Nu går hackerne efter ting på internettet
Nu går hackerne efter ting på internettet

Nu går hackerne efter ting på internettet

Share

En ny rapport afslører, at hackere verden over har fundet en ny type offer. Der er en kraftig stigning i angrebene mod IoT-enheder. Til gengæld kan pc-brugere og netværksadministratorer glæde sig over et fald i mængden af malware

Der foregår en skjult krig på nettet. Selvom den er usynlig, er den dramatisk. It-kriminelle forsøger at tjene penge på at genere eller afpresse virksomheder og privatpersoner. Samtidig nedkæmpes angrebene konstant af sikkerhedsfirmaernes eksperter og af sikkerhedssoftware, der løbende tilpasser sig nye angreb og nye fronter.

Lige nu kaster de it-kriminelle sig frem i et angreb på en front, der har været noget overset, nemlig de såkaldte IoT-enheder, dvs. ting, der er koblet til internet. Det kan være sensorer, kameraer og overvågningsudstyr. Ifølge en ny rapport fra sikkerhedsfirmaet SonicWall er antallet af malware-angreb rette mod IoT-enheder steget med hele 55 procent siden årets begyndelse.

Se også:  Sikkerhedstruslen mod Mac er nu dobbelt så høj som mod Windows

Ikke alt bliver værre

Man kan med god grund forholde sig lidt skeptisk til meldinger af denne art fra sikkerhedsfirmaer – de har jo en principiel interesse i at dramatisere sikkerhedssituationen – men denne rapports troværdighed løftes af, at ikke alt bliver værre. For eksempel går det ifølge SonicWall generelt lidt bedre på malware-området end sidste år. Der har været et globalt fald i malware-volumen på 20 procent i perioden.

Alle de bestræbelser som vi private brugere og selskaber bruger på at gardere sig mod den typiske malware, der rammer enkeltcomputere og netværk, har tilsyneladende båret frugt.

Mere afpresning

Med hensyn til den særlige form for malware, der kaldes ransomware – hvor brugerne afkræves en løsesum for igen at få fri adgang til deres system – ser det til gengæld ikke godt ud. Der har været en stigning globalt på 15 procent. Især blev Storbritannien hårdt ramt. Brexit-landet oplevede en stigning på hele 195 procent. Årsagen er ikke angivet.

Se også:  Quiz: Hvad ved du om sikkerhed?

Også angreb på kryptovalutaer er steget i første halvår af 2019 – med 9 procent, angiver SonicWall. Det skyldes blandt andet, at kryptovalutaer, herunder Bitcoin, er steget i værdi, hvilket har gjort det langt mere interessant end tidligere at sætte angreb ind på denne front.


TAGS
Hackere
IoT
malware
ransomware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S