Home » Andet » Nu falder priserne: Køb grafikkort, bærbare og mobiler uden at blive flået
Nu falder priserne: Køb grafikkort, bærbare og mobiler uden at blive flået

Nu falder priserne: Køb grafikkort, bærbare og mobiler uden at blive flået

Share

Inflationen buldrer i vejret, og alt bliver dyrere – eller gør det? AOD tager et pristjek på populær elektronik. Det afslører en overraskende modreaktion

Vi har snart vænnet os til, at alt bliver dyrere. Men det er måske en sandhed med modifikationer. For noget tyder på, at prisen på elektroniske produkter som computere og mobiltelefoner har toppet, og vi kan være på vej mod et decideret prisfald.

Det er uomtvisteligt, at gpu’erne (chipsene i grafikkort) efter en lang tid i stigning nu falder. Illustrationen her på siden viser den indekserede pris i tyske butikker for grafikkortene AMD Radeon RX 6000 og Nvidia GeForce RTX 30. Trenden er klar: Prisen dykker grundigt.

En overgang blev markedet støvsuget for grafikkort, der skulle bruges til minedrift af kryptovaluta. Samtidig faldt produktionen af elektronikken til kortene. Det gav voldsomme prisstigninger.

Nu ser lagrene af grafikkort ud til at være fyldt op igen, og ingen vil længere grave efter bitcoins efter en længere periode med kursfald på denne kryptovaluta.

Fald i antal solgte enheder

Et andet tegn på de nye og forhåbentlig billigere tider er antal solgte pc’er og tablets. Også her er der stagnation. Ifølge analysevirksomheden IDC vil salget af pc’er her i 2022 formentlig komme til at ligge 8,2 procent lavere end i 2021 – og tablets er nede med 6,2 procent. Væk er salgsboomet under coronaepidemiens hotteste dage.

Priserne for grafikkortene i to populære serier falder: Nvidia GeForce 30 og AMD Radeon RX – her opgjort for det tyske detailled i år. Det hænger sammen med den lavere interesse for at købe kryptovaluta og det øgede udbud af grafikkort. Alle værdier er indekserede.
Kilde: 3Dcenter.org

I Danmark blev der i januar-marts i år solgt 322.100 bærbare pc’er og 54.400 stationære mod 334.100 bærbare og 60.700 stationære i januar-marts 2021. Det danske tabletsalg lå i januar-marts i år helt nede på 179.800 styk mod 330.400 for et år siden, viser nye tal fra IDC ifølge Berlingske Tidende.

Også det globale smartphonesalg er presset og ventes ifølge IDC at dykke med noget i retning af 3,5 procent i år, hvor der tidligere var forventet en fremgang.

TAGS
priser
pristjek

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S