Home » Internet » Nu får vi bredere 4G-dækning
Nu får vi bredere 4G-dækning

Nu får vi bredere 4G-dækning

Share

I disse uger sættes en ny fase i Telias 4G udrulning i værk. Det vil ske med opstillingen af en række nye mobilmaster, der anvender en lavere frekvens end de eksisterende, hvilket giver en større geografisk rækkevidde og en stærkere penetration af fx bygninger og køretøjer

Der er til at starte med opstillet to master med 800 MHz-sendere omkring Jyllinge ved Roskilde Fjord, og de første målinger viser ifølge Telia fremragende resultater. De nye master er placeret i et område omkring byen, men alligevel dokumenterer målingerne en meget høj aktivitet på 4G-netværket. Faktisk på højde med de mest travle 3G master i København.

Kommunikationsdirektør i Telia Mobility Services, Mette Honoré: ”Disse fine resultater siger os to ting: For det første, at der findes rigtig mange mobiler og dongles derude, som kører på 4G – også uden for de større byer. Og for det andet, at vi basalt set bruger netværket mere, når hastigheden og dækningen er god. Vi når simpelthen at surfe, streame og downloade mere, når teknikken er i top. Vi vil henover de kommende måneder fortsætte udrulningen af 4G på 800 MHz henover Danmark”.

Se også:  Dataforbruget nåede nye højder i 2020

Udover den høje netværksaktivitet er det positivt at konstatere, at opstillingen af de to nye 800 MHz-master ved Jyllinge ikke har betydet et fald i trafikken på det eksisterende 1800 MHz 4G netværk i området. Til gengæld aflastes 3G netværket markant, hvilket betyder mere kapacitet til tale og datatrafik på 3G.

Selvom den helt store styrke ved 800 MHz-masterne er bred geografisk dækning, så viser testresultaterne, at hastighederne er på højde med Telias 1800 MHz-net, som hovedsageligt bruges til at give danskerne lynhurtige hastigheder i tættere befolkede områder.

Telia var i december 2010 det første teleselskab herhjemme, der introducerede 4G til sine kunder. I dag er 192 byer og 75 procent af befolkningen dækket af det lynhurtige mobildatanetværk.

Se også:  4G er langt fra dødt: 3 moderniserer hele netværket

TAGS
4G
LTE
mobilt bredbånd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S