Home » Tablet » Nu får iPad Pro tastatur med pegefelt
Nu får iPad Pro tastatur med pegefelt

Nu får iPad Pro tastatur med pegefelt

Share

Apple har lanceret en ny iPad pro, og det er en gedigen nyhed med mulighed for tilslutning af tastatur med pegefelt. Er iPad’en ved at blive en notebook?

Er dette en tablet – eller er det måske en bærbar computer? Apple har netop lanceret en ny iPad Pro, hvortil du kan købe et tastatur med pegefelt som på enhver laptop.

Oven i dette har tabletten en ganske stærk, ny processor, A12Z Bionic, som gør den nye iPad hurtigere og stærkere end de fleste bærbare Windows-pc’er.

Den nye iPad Pro er dermed også et mere direkte svar på Microsoft Surface Pro end tidligere versioner af iPads. Men måske endnu vigtigere: Ved at bevæge sig i retning af laptop-formatet kan Apples nyhed være med til at give nyt liv til et hensygnende tabletmarked.

Tabletten er presset af tynde laptops på den ene side og store, hurtige smartphones på den anden side. Den har behov for at finde en ny rolle, hvis den ikke skal dø som produkttype. Den nye iPad Pro kan også ses som et svar på den udfordring.

Se også:  Apple afholder event 20. april - og du er inviteret
Fås i to størrelser

Corona-situationen har gjort, at Apple lancerede nyheden uden den sædvanlige event, hvor Steve Jobs-efterfølgeren Tim Cook normalt optræder. Han kunne ellers have haft en del at bryste sig af. Fysisk ligner den nye iPad Pro i nogen grad forgængeren (bortset fra tastaturet). Den fås i to størrelser, det traditionelle iPad-format med en 11″ Liquid Retina-skærm og en 12,9″ Liquid Retina-udgave, der nærmest opleves som en lille notebook.

Den ny iPad Pro har også fået et ultravidvinkelkamera og mikrofoner i – oplyser Apple – studiekvalitet og endda en LiDAR-scanner med avanceret dybderegistrering. Scanneren skulle gøre det muligt at udføre helt nye opgaver end tidligere, hvor man benytter professionelle foto- og videoapps. For eksempel kan iPad Pro bruges i et mobilt studie af professionelle brugere, der arbejder med film, video, podcasts, videoblogs eller andet kreativt indhold.

Se også:  Samsung Galaxy Tab S7+ [TEST]: Overlegen Android-tablet

Scanneren kan også gøre det muligt at køre spil og andre applikationer med ens egen stue som miljø, altså augmented reality. Et sådant spil kunne være Hot Lava, der er en del af iPad Pro-lanceringen, og som gør det muligt at hoppe rundt på stuens møbler for at undgå virtuel lava.

Opdateret styresystem

Pegefeltet på tastaturet er gjort anvendeligt med det opdaterede styresystem iPadOS 13.4, som netop introducerer touchpad-understøttelse. Frem for blot at kopiere oplevelsen fra macOS er understøttelsen af pegefelt blevet fuldstændigt nytænkt i forhold til iPad, oplyser Apple.

TAGS
Apple
iPad
iPad Pro
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S