Home » Underholdning » Nu får du streaming i høj kvalitet
Nu får du streaming i høj kvalitet

Nu får du streaming i høj kvalitet

Share

Det bliver en endnu større oplevelse at hygge sig med musik og film streamet fra nettet. For lyd- og billedkvalitet er på vej op, og streaming er ved at blive et seriøst alternativ til dine cd’er og Blu-ray-film

På få år er streaming blevet så populært, at mange af os i stedet for at købe en cd eller en Blu-ray vælger at hente vores musik og film fra nettet. Trods de mange fordele ved streaming har lyd og billede fra onlinetjenesterne ikke altid været på højde med kvaliteten på diskene, men det er heldigvis ved at blive ændret.

Sidste år kom gennembruddet for højere streamingkvalitet, da musiktjenesten WiMP gik i luften med WiMP Hi-Fi. Bag navnet gemmer sig muligheden for mod ekstra betaling at få lyd i cd-kvalitet. Og på filmfronten kan kunder hos filmtjenesten Netflix i dag streame film i HD-kvalitet.

Men det kræver vel at mærke, at båndbredden i din internetforbindelse kan håndtere det. Du kan også gratis streame tv-udsendelser fra DR’s hjemmeside i forskellige kvaliteter på din computer, direkte på mange nye smart-tv’er eller sende det via for eksempel Apples AirPlay til dit tv, hvis du har tilsluttet en AirPlay-enhed.

Muligheden for at hente streamingindhold i høj kvalitet handler nemlig om størrelsen på de filer, du henter, og dit ”hul” igennem til internettet – altså hastigheden på din båndbredde, hvad enten du har mobilt bredbånd eller streamer via internetopkoblingen derhjemme.

Generelt får danskerne større og større båndbredde, så vi kan modtage onlineindhold i langt bedre kvalitet end før, men er nummeret med One Direction i højere opløsning, end din internetforbindelse kan håndtere, begynder musikken at hakke.

Krav til netforbindelsen

Vil du have streaming i høj kvalitet uden besvær, kræver det både noget af din internetforbindelse og af de enheder, som indholdet skal ses eller høres på. Når det gælder film, vil de fleste tjenester selv løbende korrigere udsendelsen, så din film ikke går i stå, men blot skifter til en lavere opløsning. Det sker blandt andet hos Netflix, som kan ses på forbindelser ned til 1,5-2 Mbit.

Der kommer dog også større krav til din båndbredde – samt dit tv – når Netflix i 2014 begynder at tilbyde indhold i den nye 4K-opløsning eller også kaldet ultra HD (en opløsning der giver fire gange så høj opløsning som fuld HD – læs mere på side 21 i artiklen om hjemme-biografer).

Se også:  Denon kommer med rendyrket Sonos-konkurrent

Netflix-serien ”House of Cards” samt ”Breaking Bad” er blevet optaget i det højtopløselige 4K-format og vil være blandt de første serier, når 4K-indholdet åbner op på Netflix i løbet af 2014. Du skal regne med, at du mindst skal have en internetforbindelse på 20-25 Mbps og helst højere, da streaming i 4K kommer til at kræve op til 16 Mpbs, og så skal dit tv naturligvis kunne vise 4K. Også YouTube har meldt ud, at de vil vise indhold i 4K.

Når det gælder musik, er situationen lidt anderledes. Ud over båndbredde skal din lydenhed eller musikanlæg kunne håndtere de formater, som den højtopløst lyd findes i. Spørg i forretningen, hvis du er i tvivl.

Indtil videre findes der lydformater med navne som AAC og Lossless Audio Flac, som hver især dækker over en bestemt bitrate. Af en bitrate kan du aflæse, hvor meget data, der transmitteres i sekundet. Er lyden komprimeret, har den ofte en lav bitrate, mens lyd i cd-kvalitet har en højere bitrate.

Kan dit anlæg, din båndbredde og din pengepung klare det, kan du i dag modtage lyd i en bitrate, så du næppe kan høre forskel på et streamet musiknummer og det tilsvarende nummer på en cd.

Film og musik leveres af mange forskellige udbydere. Her er eksempler på onlinetjenester, som leverer indhold i forskellige formater og forskellig teknisk kvalitet. For musik gælder det, at jo højere bitrate målt i kilobit pr. sekund (kbit/s), des bedre er kvaliteten alt andet lige.

Musik:

Spotify

Bruger formatet Ogg Vorbis
Standard: 96 kbit/s
Spotify High: 160 kbit/s
Spotify Extreme: 320 kbit/s

WiMP

Bruger formaterne Lossless Audio Flac, ALAC og AAC
Standard: 96 kbit/s
WiMP High: 320 kbit/s
WiMP HI-FI: Tabsfri cd-kvalitet (i praksis cirka 1000 kbit/s)

Film:

Netflix: Op til 1080p (fuld HD-kvalitet). I løbet af 2014 også 4K
Viaplay: Op til 720p med 5.1 lyd
HBO Nordic: Op til 720p

1. Let Her Go – Passenger
2. Can’t Hold Us – Macklemore & Ryan Lewis
3. Wake Me Up – Avicii
4. Thrift Shop – Macklemore & Ryan Lewis
5. Get Lucky – Daft Punk

De 5 mest streamede sange i 2013 på Wimp

1. Wake Me Up (Radio Edit) – Avicii
2. Gå Med Dig (Feat. Marie Key) – Nephew feat. Marie Key
3. Blurred Lines (Feat. T.I. & Pharrell) – Robin Thicke
4. Børn Af Natten (Radio Edit) – Panamah
5. Olivia – Rasmus Seebach

Se også:  Sonos stopper opdatering af gamle produkter

Et lille og kompakt lydanlæg, som du trådløst kan sende din musik til eller bruge til streaming fra en internetradio. Du kan bruge den medfølgende fjernbetjening eller styre musikken fra en computer, en Android- eller iOS-enhed ved hjælp af appen SoundTouch. Den transportable højttaler understøtter også AirPlay.

[pt id=’2029821′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Trådløs højttaler
Streaming: SoundTouch, AirPlay

Den trådløse højttaler kan både modtage lyd fra din musiksamling og fra streamingtjenester som Spotify og TDC Play. Du kan blandt andet bruge din smartphone eller din tablet til at sende og styre musikken. PLAY:1 kan placeres vandret eller lodret i din reol, eller du kan med et beslag montere den lille højttaler på væggen.

[pt id=’2029822′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Trådløs højttaler
Streaming:TDC Play, Spotify, WiMP, YouMusic, Napster, Deezer mfl.

Hvis du ikke har en trådløs højttaler eller et anlæg, som kan modtage musik trådløst, så kan du benytte Belkins lille boks. Musikreceiveren kobles til den enhed, hvor du vil høre musikken igennem, og derefter kan den fra blandt andet en smartphone modtage trådløst input med standarderne NFC og Bluetooth.

[pt id=’2029823′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produktinformation: Trådløs musikreceiver
Streaming: I princippet alle streaming-musiktjenester

Blu-Ray-afspillere kan i dag meget mere end blot at afspille film. LG’s afspiller giver dig også adgang til den nyeste smart-tv-platform med en lang række apps og streamingstjenester. Den opskalerer film til fuld HD og viser indhold i 3D. Du kan tilslutte eksterne harddiske og USB-nøgler med indhold eller dele med blandt andet tablets og computere via den trådløse standard Miracast.

[pt id=’2029824′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Afspiller til dvd og Blu-Ray
3D: Ja
Streaming: ViaPlay, Netflix, Spotify, SF Anytime mfl.

Gennem 2013 har L.O.C. pendlet mellem lydstudier i Danmark og Thailand. Resultatet kan høres på den formentlig mest ventede plade i rapperens karriere. Lanceringen af L.O.C.’s ottende studiealbum blev markeret med flere liveopførelser af hele albummet.

[pt id=’2029825′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: CD
Udgiver: SGMD
Udkommer: Er udkommet

I år er det 30 år siden cowpunk-bandet D-A-D blev grundlagt. Jubilæet fejres med koncerter og en flot dobbelt-cd fyldt med seje ørehængere som ”I Won’t cut my Hair” og ”Bad Craziness”. En udgivelse formet som en musikalsk rejse fra den første maxi-single til bandets ellevte studiealbum.

[pt id=’2029826′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: CD
Udgiver: Sony Music
Udkommer: Er udkommet


TAGS
AAC
flac
musikstreaming
Spotify
Wimp

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S