Home » AOD Pro » Nu er .NET-platformen på vej til den store forening
Nu er .NET-platformen på vej til den store forening

Nu er .NET-platformen på vej til den store forening

Share

Det er tilføjelsen af et nyt record-kodeord, som kan bruges til at lade kompileren autogenere en klasse med immutable medlemmer. Det bliver uden tvivl en feature, som kommer til at spare meget tid i udviklingen af simple immutable dataklasser.

F# opdateres til version 5, men ligesom med C# 9 er det uden de store revolutionerende nyheder. Der er blandt andet fundet plads til string interpolation (kendt fra C#), en ny nameof-funktion som eksempelvis kan bruges til validering af argumenter til funktioner eller log, samt mindre opdateringer og tilføjelser.

Samtidig med frigivelsen af .NET 5 har Microsoft forpligtet sig til at frigive en ny .NET hvert år i november.

Således er udviklingen af .NET 6 (november 2021) allerede godt i gang, og her forventes også de mobile platforme at blive sammensmeltet med den nye platform. Du kan selv følge med på GitHub (https://github.com/dotnet).

Den nye runtime og tilhørende SDK kan hentes på https://dotnet.microsoft.com/download, og Visual Studio 2019 og extensions i Visual Studio Code vil automatisk blive opdateret efter lanceringen af .NET 5.

Nye begreber i .NET-verdenen

Hvad er Blazor?

Blazor er Microsofts nye webteknologi og et alternativ til det traditionelle JavaScript SPA-framework.

Teknologien findes i to versioner – en server- og en klientbaseret version. Den serverbaserede version er baseret på afvikling af kode på serveren og en websocket-kommunikation (SignalR) mellem klient og server. Den klientbaserede version er baseret på afvikling af IL-kode direkte i browseren ved hjælp af en specialversion af .NET Runtime kompileret til WebAssembly.

WebAssembly (WASM) er en W3C-standard og er implementeret i alle nye browsere. Begge versioner giver mulighed for at udvikle SPA-applikationer i C# eller F# uden at have kendskab til JavaScript.

Hvad er gRPC?

gRPC er et universelt open source-RPC-framework (Remote Procedure Call) – oprindelig udviklet af Google. Det er en del af Cloud Native Computing Foundation, som igen er en del af Linux Foundation.

Platformen er baseret på en fælles syntaks til definering af interface, autogenerering af skabelonkode til både server og klient i mange forskellige programmeringssprog (herunder C#) og indbygget support for blandt andet log, sikkerhed, load balancing samt kommunikation over HTTP/2.

Dette framework bruges især ved udvikling af microservices, ved ekstern kommunikation i mobile applikationer samt i webudvikling.

TAGS
Microsoft

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S