Home » Smart hjem » Nu er Matter officielt lanceret – et væld af produkter på vej
Nu er Matter officielt lanceret – et væld af produkter på vej

Nu er Matter officielt lanceret – et væld af produkter på vej

Share

Den officielle lancering af fremtidens standard for smart home-styring, som går på tværs af producenter, løb af stablen ved et event i Amsterdam i eftermiddags

Endelig er der en fælles standard for alle de smarte enheder i hjemmet, der hidtil har skulle styres af forskellige apps, hvis producenten ikke er den samme. Sådan er det ikke længere. Med Matter er skabt en standard, som gør, at enheder på tværs af producenter nemt kan tale sammen.

Rigtig mange producenter er allerede med på vognen. Det gælder eksempelvis Amazon, Apple, Assa Abloy, Google, Grundfos, LG, Nanoleaf, Oppo, Samsung, Schneider Electric, Signify (Philips Hue and WiZ), Silicon Labs, Somfy, TCL, Texas Instruments, Tridonic, Tuya, ubisys og Universal Electronics og mange andre.

En del af disse var mødt op i dag til den officielle lancering af Matter-standarden. Den fandt sted ved et event i Amsterdam, hvor baggrunden for standarden blev forklaret i detaljer og hvor flere af de deltagende brands løftede sløret for nye Matter-kompatible produkter.

Enorme perspektiver

Allerede nu, blot en måned efter de blev frigivet, er der foretaget4400 downloads af de nye Matter-specifikationer og 2500 downloads af software-udviklingskittet fra GitHub. Der er desuden autoriserede test-laboratorier på 16 forskellige lokationer, så det er nemt at bringe Matter-kompatible produktet til verden, fortalte Tobin Richardson, præsident og CEO for Connectivity Standards Alliance (CSA).

Se også:  Samsung The Frame (2021) [TEST]: En nydelig ramme om din tv-oplevelse

Repræsentanter fra Silicon Labs, Schneider Electric, Tuya Smart og Amazon fortalte om deres forventninger til Matter, og hvilken tilgang de hver især selv vil have til platformen.

Alle var enige om at mulighederne for at blande produkter på kryds og tværs med gnidningsfri betjening åbner enorme perspektiver.

Fra starten af er alle de mest udbredte produktkategorier af smart home repræsenteret i repertoiret af Matter-kompatible produkter, herunder belysning, elektricitet, indeklima, gardiner og persienner, sikkerhed, sensorer, dørlåse, videoafspillere, protokol-bridges og controllers – implementeret i mange forskellige typer af produkter. Mange flere typer produkter er på vej, og CSA, som står bag standarden, opfordrede producenter inden for alle områder at gå ind i samarbejdet.

Hue kræver blot en opdatering

Flere producenter har i forbindelse med eventet meldt ud, hvilke Matter-kompatible produkter der er i vente fra dem.

Signify har været med i samarbejdet fra starten og har således sikret en løsning, hvor stort alle eksisterende Philips Hue-produkter kan opdateres med Matter-kompatibilitet blot ved en simpel opdatering til Hue Bridge, som kommer i starten af 2023. Det er kun HDMI Sync-boks og et par andre produkter, der ikke vil være kompatible med denne simple procedure.

Nanoleaf lancerer fire nye Matter-kompatible pærer og lysbånd. De nye tilføjelser til Essentials-serien gør det muligt at oplyse sit hjem med RGBW-lyspaneler. Bulbs og Lightstrip rummer over 16 millioner farvemuligheder samt justerbare hvide farvenuancer (med farvetemperaturer fra 2700-6500K), og de kan afspille dynamiske farveskiftende lysscener, som kan kontrolleres og justeres efter ønske med Nanoleaf-appen.

Se også:  Styr dit smarte lys med Wi-Fi-bølger: Helt ny funktion hos WiZ

Med den stemmeassistent eller app, du foretrækker, kan du kontroller lyset via Matters Multi-Admin-funktion. Du kan indstille, hvornår og hvordan palerne skal lyse i løbet af dagen – og dermed skabe et lys efter personlige ønsker i både stue, soveværelse, køkken, kontor osv.

“Vi er utrolig stolte af at kunne lancere vores første Matter-parate belysningsprodukter,” siger Gimmy Chu, CEO og medstifter af Nanoleaf.

“I de seneste to år har vores team arbejdet målrettet på at skabe disse produkter, og vi har arbejdet meget tæt sammen med Connectivity Standards Alliance og Matter Working Group for at virkeliggøre visionen om interoperabilitet og sikkerhed. Vi mener, at det at skabe en samlet oplevelse, der gør det muligt for alle enheder at arbejde problemfrit sammen, er et springbræt mod at skabe en endnu mere intelligent, automatiseret og dermed virkelig smart smart home-oplevelse.”

De Matter-kompatible Essentials Smart Bulbs & Lightstrips vil være tilgængelige i begyndelsen af 2023 til priser mellem 149 og 370 danske kroner.


TAGS
matter
smart hjem
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S