Stortest: Her er den bedste tablet

Stortest: Her er den bedste tablet

Share

Her sætter vi fokus på high-end tablets og 2 i 1-computere med løst tastatur – og trenden er klar: De bedste modeller har ydelse på niveau med gode pc’er. Og du kan få skærme med meget høj opløsning

Skal din næste tablet være hurtig og så stærk, at den reelt kan supplere eller måske endda erstatte din pc?

Så kig med i denne test, hvor vi har sat fokus på high end-segmentet fra priser lige under 4000 kroner og op til vilde 15.000 kroner. Så har du overblik over markedet! Testen af de otte nye modeller viser, hvilken rivende udvikling tabletten stadig er inde i.

Læs også: 7 stærke råd før du køber tablet

Det er ikke længe siden, at en god tablet ikke kunne meget mere end samtidens smartphone – bare på en noget større skærm. Sådan er det ikke længere. Kigger vi på de bedste og dyreste tablets på markedet, har de processorer, der gør dem i stand til at håndtere billedbehandling og endda video på højt plan.

Se også:  Test: Her er underholdningen sikret
To typer high-end tablets– flydende grænse

Med muskelopbygningen følger nye muligheder – og nye forventninger hos tabletbrugerne. Nu skal vi kunne det samme på en tablet som en pc, og derfor kan du i dag få tastatur til mange tablets, eller det følger måske endda med. Man må derfor konstatere, at grænsen mellem tablets og 2 i 1-computere er under opblødning – måske ved helt at forsvinde. Derfor har vi i denne test også tre maskiner med, som kan købes sammen med tastatur.

Man kan dog stadig tale om to segmenter, når det handler om tablets i den høje ende, men på en anden måde. De ”almindelige tablets” benytter iOS eller Android som styre-system. Denne type udvikler sig ikke særlig meget, men har fået et ydelsesløft på alle parametre.

Se også:  [TEST]: Topintelligente hørebøffer

Den anden type er de pc-lignende tablets, som benytter det samme styresystem som bærbare computere: Windows 10. De kan bruges som erstatning eller supplement til en ægte bærbar computer. Bemærk dog, at disse modeller koster noget mere end en bærbar computer med sammenlignelig ydelse og bestykning. Du betaler altså ekstra for tabletformen.

En yderligere trend er, at skærmopløsningen er blevet højere. Af de otte modeller, vi tester her, er der kun to med full HD-opløsning. De øvrige seks testdeltagere har noget højere opløsning, hvilket betyder bedre detaljering i billedet – især en fordel ved underholdning. Hvilket stadig er en tablets væsentligste eksistensberettigelse. 

Del denne