Home » Internet » Nu er Flash helt død: Skynd dig at afinstallere
Nu er Flash helt død: Skynd dig at afinstallere

Nu er Flash helt død: Skynd dig at afinstallere

Share

Adobe har endegyldigt trukket stikket på den engang så populære medieafspiller. Det anbefales at afinstallere den straks, da sikkerheden ikke længere opdateres

Har du set video eller andet medie-indhold på nettet, har du garanteret stiftet bekendtskab med Flash-afspilleren, Den var ikke til at kommer udenom i 00’erne, hvor den forventes at have været installeret på op mod 99 procent af alle verdens pc’er.

Adobes streaming-software var en nem måde at vise medie-indhold på nettet i en tid hvor webkapaciteten stadig var begrænset. Derfor var det også denne teknologi, YouTube i starten benyttede i deres afspiller.

For mange problemer

I midten af forrige årti droppede YouTube den imidlertid igen. Det samme gjorde andre tech-giganter. Især Apple så sig sure på tjenesten, fordi den var ustabil, kluntet at implementere og konstant krævede sikkerhedsopdateringer. Den var nemlig et populært mål for it-kriminelle. Derfor kom Flash aldrig ind på iPhone eller iPad, og med tiden valgte Apple også at fjerne den fra Safari-browseren.

Se også:  Huawei vil være rygraden i fremtidens datacenter: Lancerer lynhurtig flash-baseret løsning

De senere år har Flash som udgangspunkt været deaktiveret på populære browsere som Chrome og Firefox. Hvis man vil bruge afspilleren skal den aktivt slåes til. Behovet for en afspiller af denne type er samtidig mere eller mindre forsvundet, da man med teknologier som html5 kan implementere medie-indhold direkte på en hjemmeside uden behov for eksterne plugins.

Slet den med det samme

Adobe annoncerede allerede i 2017 at man ville lukke ned for Flash ved udgangen og 2020. Og nu er vi altså nået dertil. Som lovet har Adobe slukket for kontakten, så det ikke længere er muligt hverken at hente Flash eller få opdateringer. D. 12. januar vil det heller ikke længere være muligt at køre indhold i en Flash-player. Det skriver Berlingske Tidende.

Se også:  Huawei vil være rygraden i fremtidens datacenter: Lancerer lynhurtig flash-baseret løsning

Det anbefales på det kraftigste af at slette sine Flash-installationer, da de grundet manglende opdateringen kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Er du på Windows, så læs hvordan du gør her. Er du Mac-bruger, så læs hvordan du gør her.


TAGS
Flash

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S